Kampanyalar
Buradasınız: Anasayfa » Oto Ekspertiz Servisi » Elektronİk Beyin Testi Nasıl Yapılır ?
Elektronİk Beyin Testi Nasıl Yapılır ?

Elektronİk Beyin Testi Nasıl Yapılır ?

Elektronİk Beyin Testi &  Arıza Tespiti

Sürekli gelişen otomotiv teknolojileri ve araçlarda elektronik uygulamaların yaygınlaşması sebebiyle test cihazları her geçen gün önem kazanıyor.
Araçlar üzerinde yeni sistemlerin giderek daha fazla kullanılması sebebi ile sadece profesyonel diyagnostik cihazlar ile yeni sistemlere zarar vermeden güvenli servis hizmeti veriyoruz.
Bu sayede araç alımlarında birçok sorunu ortadan kaldırmış oluyoruz.

Gelişen otomotiv sektöründe hata payını sıfırlamak ve aracınızın yıpranmasının önüne geçmek için son teknoloji diyagnoztik cihazlarla aracınıza zarar vermeden ölçümler yapılmaktadır.
Diyagnoz testi ile aracınızın beyninin elektronik aksamında;

* Şanzuman beyni arıza kontrolü
* Airbag beyni arıza kontrolü
* Araç beyni parçaları kontrolü
* Elektronik aksam arızakontrolü

Yapılarak, almayı düşündüğünüz aracın herhangi bir arıza ya da hasar kaydı varsa rapor halinde alınmasını sağlar.

Şanzıman Nedir?

Şanzıman, motordan, baskı balata (Kavrama) yolu ile aldığı hareketi istenilen tork değerinde, şaft veya diferansiyele ileten aktarma organıdır.
Manuel şanzıman, klasik otomatik şanzıman, tiptronic (sıralı) şanzıman, çift kavramalı şanzıman, değişken kavramalı şanzıman gibi farklı çeşitleri vardır.

Airbag Nedir?

Hava yastığı (Airbag, Yardımcı Koruma Sistemi/SRS), otomobillerde çarpışma anında çok hızlı biçimde açılıp bir gaz veya hava ile ÅŸiÅŸerek yolcunun yaralanmasını önleyen, esnek bir malzemeden yapılmış koruma sistemidir. Tipik bir hava yastığı saniyenin 1/10’undan kısa sürede açılır, birkaç saniye sonra da sönerek yolcunun hareketini ve araçtan çıkmasını kolaylaÅŸtırır.

Araç Beyni Nedir? (ECU-ECM)

ECU -ECM (elektronik kontrol unit) ya da ( elektronik control modülü) açılımı ile halk dilinde araç beyni olarak adlandırılmaktadır.

ECU tüm motor yönetimi ve kontröllerden sorumludur ve motorun çalışma şartlarını sürekli olarak denetler parametreleri hesaplar ve sürekli olarak değişkenleri ayarlar.ABS sisteminde de ECU benzer bir göreve sahiptir. Tekerlek devir sensörleri aracın hızını ölçerken, sürücünün frene basmasıyla ECU, fren merkezine ve kaliperlere belirli aralıklarla hidrolik göndererek tekerleklerin kesintili olarak (Kilitlenmeden) yavaşlamasını sağlar.





Audi Web Site        Mercedes Web Site        Bmw Web Site