Kampanyalar
Buradasınız: Anasayfa » Otomobil Haberleri » KODIAQ SKODA’nın yeni SUV modeli
KODIAQ SKODA’nın yeni SUV modeli

KODIAQ SKODA’nın yeni SUV modeli

Model yelpazesini genişleten Skoda, 2016 yılı Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan VisionS konsepti ile üreteceği yeni SUV modelinin tasarım detaylarını sergilemişti. Skoda, sınıfında yeni bir bakış açısıyla farklılık yaratmayı amaçladığı bu dikkat çekici SUV modelinin adını açıkladı. Skoda’nın yeni tasarım anlayışıyla geliştirilen bu SUV modeline Kodiaq adı verildi.

Skoda markasının bu özel SUV modeli için Alaska’da yer alan Kodiak Adası’ndaki Kodiak ayılarından ilham alındı. Bu isim ise, oradaki Alutiiq ismindeki yerlilerin telaffuzundan türetildi.
Skoda Kodiaq boyutlarıyla ve kuvvetli yapısıyla, outdoor aktiviteleri için de çok güçlü. 4.70 metrelik ve yedi kişiyi rahatlıkla taşıyabilecek SUV, Kodiak ayısıyla ortak karakterlere sahip. Dikkat çekici ve kaslı çizgileri, dinamik ve sağlam bir karakter taşıdığını gösteriyor.

Kodiak ayıları ve yeni Skoda Kodiaq arasında başka benzerlikler de var. Üç metre uzunluğunda ve 400 kg ağırlığında olan erkek Kodiak ayıları, türünün en büyük ve en güçlülerinden birisi. Buna karşın sosyaller ve barış içinde yaşayabiliyorlar. Sosyal bir bağ kurarak, deneyimlerini paylaşıyorlar. Hatta bazı Kodiak ayıları somon balığı yakalamak için buldukları en iyi lokasyonları bile paylaşıyorlar.

Çek markanın Skoda Kodiaq ile birlikte sloganı “Yeni yerler keşfedin” olacak. Bu model aynı zamanda markanın yeni SUV operasyonunun başlangıcını temsil ediyor ve hızla büyüyen SUV segmentinde Skoda markasına yeni müşteri grupları getirmeyi hedefliyor. Kodiaq’ın üretim versiyonu yılın ikinci yarısı gösterilecek ve 2017’nin başında ise satışa sunulacak.





Audi Web Site        Mercedes Web Site        Bmw Web Site