Kampanyalar
Buradasınız: Anasayfa » Otomobil Haberleri » Yeni Citroen Berlingo 2019 yılının en iyi otomobili Seçildi
Yeni Citroen Berlingo 2019 yılının en iyi otomobili Seçildi

Yeni Citroen Berlingo 2019 yılının en iyi otomobili Seçildi

Yeni Citroen Berlingo, Avrupa’nın 31 ülkesinden 31 otomotiv gazetecisinin oylarıyla, 5 finalisti geride bırakarak “2019 yılının en iyi otomobili” seçildi. 
Değerlendirme sonucunda en yakın rakibi ile arasında puan farkı 148 olan Citroen Berlingo, toplamda 14.076 puan toplayarak adını zirveye yazdırdı.

1996 yılında “Leisure Activity Vehicle” (LAV) segmentinin oluşmasına öncülük eden ve Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Yeni Citroen Berlingo; Peugeot Rifter ve Opel Combo Life ile birlikte 2019 Autobest ödüllerinde 31 ülkeden 31 otomotiv gazetecisinin oylarıyla en yüksek puanı toplayarak birinciliğe ulaştı. 2018 yılında yollara çıkan otomobiller arasından seçilen 6 finalist ile mücadele eden Citroen Berlingo modeli, Autobest 2019 ödülü sayesinde satın alınacak en avantajlı yeni otomobil olarak kabul edilerek “Autobest 2019” ödülünü kazandı.

Avrupa’nın 31 ülkesinden 31 otomotiv gazetecisinin oy verdiği otomobiller, ödenen paranın karşılığında sunulan kalite, tasarım, konfor ve teknolojinin yanı sıra servis ve yedek parçaların bulunurluğu gibi 13 farklı kritere göre değerlendiriliyor. Toplamda 14.076 puan alarak en yakın rakibine 148 puan fark atan Citroen Berlingo zirveye yerleşti. Bir otomobilin Autobest kazananı olması için tüketiciler yönünden “satın alınabilecek en avantajlı yeni otomobil” olma şartlarını karşılaması gerekiyor. Fiyat, satış sonrası hizmetler, yedek parça bulunurluğu ve çok yönlülük, kazanmak için en önemli kriterler olarak öne çıkarken, tasarım ve yeni teknolojiler de oylamada diğer önemli koşullar arasında yer alıyor.

Binek versiyonu ile Autobest 2019 ödülünü kazanan Citroen Berlingo, aynı zamanda Berlingo Van modeliyle de Yılın Uluslararası Ticari Aracı Ödülü’ne (The International Van of the Year Award) ve 2019 French Argus Trophy “Yılın En İyi Hafif Ticari Aracı” ödülüne layık görüldü. İlk kez 1997 yılında bu ödülü kazanan Citroen Berlingo Van, 3’üncü nesliyle de bu ödülü ikinci kez kazanmış oldu. Yeni Berlingo’yu ödüle taşıyan, fonksiyonellikten ödün vermeden geliştirilen konfor ve teknoloji özellikleri oldu. Citroen bu ödülü, Citroen Berlingo Van modeli dışında 2009 yılında Nemo, 2008 yılında Jumpy ve 1994 yılında Jumper ile de kazanmayı başarmıştı.

Autobest 2019’u kazanma başarısına ulaşarak bu alanda üçüncü defa büyük ödülü kazanan Citroen, 2002 yılında Citroen C3 ve 2018 yılında Citroen C3 Aircross modelleriyle Autobest ödülünü kazanmıştı.

 





Audi Web Site        Mercedes Web Site        Bmw Web Site