Kampanyalar
Buradasınız: Anasayfa » Otomobil Haberleri » Yeni Opel Insignia Grand Sport
Yeni Opel Insignia Grand Sport

Yeni Opel Insignia Grand Sport

Yeni Opel Insignia Grand Sport

Opel’in yeni nesil amiral gemisi daha ilk bakışta “yeni” ismini hak ettiğini kanıtlıyor. Avrupa genelinde 900 bin adet satış rakamına ulaşan ve 2009 Avrupa’da yılın otomobili seçilen birinci nesil Opel Insignia’dan tamamen farklı bir tasarıma sahip. Aks mesafesi 92 mm uzatılarak daha da ferah bir iç ortam sağlanmış. Bu farkı özellikle arka koltukta oturan yolcular hissedecek. Uzatılan aks mesafesi tasarımcıların yeni Opel Insignia Grand Sport’a daha atletik ve çarpıcı bir şekil vermelerine de imkan tanıdı: Yeni Insignia Grand Sport daha uzun, yere daha yakın, bir coupé’nin esnek hatlarına ve üst sınıf otomobillerin cesur duruşuna sahip. Yeni tasarımı ile Opel Insignia Grand Sport etkileyici bir görünüme sahip.

Yeni Opel Astra’da olduğu gibi, Yeni Opel Insignia’nın da geliştirme sürecinde verimlilik kilit unsur olarak öne çıkmış. Kullanılan hafif materyaller ve geliştirilmiş mühendislik çözümleri sayesinde yeni Insignia 175 kg’a kadar hafiflemiş. Bu, sürüşte çeviklik ve hassasiyete doğrudan etki ediyor. Segmentindeki en sofistike sistem olan tork vektörleme yeteneğine sahip dört çeker sistemi gibi yüksek teknoloji özelliklerini bünyesinde barındıran Yeni Opel Insignia Grand Sport’un yeni sekiz ileri otomatik vitesi, sürücüsünün bu özellikten en üst seviyede faydalanması için geliştirilmiş.

Ayrıca, Yeni Opel Insignia Grand Sport sürüşü daha güvenli, daha rahat ve daha konforlu kılan birçok üstün teknolojiyi de içerisinde barındırıyor. Opel Astra’nın beğeni ile karşılanan Sürüşe Duyarlı LED Matrix ön far sistemini daha da geliştiren Opel mühendisleri, Yeni Opel Insignia için ikinci nesil IntelliLux LED® Matrix farları ortaya çıkardılar. Yeni farlar daha hızlı, daha keskin ve daha güçlü. Uzun farları ise 400 metreye kadar ulaşabiliyor. Direksiyona ufak müdahalelerde bulunan Şerit Takip Sistemi, kritik bilgileri ön cama yansıtan yeni Head-up-Display Sistemi, 360 derece kamerası gibi teknolojiler, AGR sertifikalı premium koltuklar, ön ve arka koltuk ısıtması ve ısıtmalı ön cam gibi konfor özellikleri ile birleşiyor. Elbette son nesil bilgi-eğlence sistemi IntelliLink ile Yeni Opel Insignia sürücüsüne çarpıcı bağlantı imkanları da sunuyor.

Monza Concept’in Yeni Opel Insignia Grand Sport’un iç ve dış tasarımına ilham vermesi şaşırtıcı değil, çünkü tasarımcılar, Yeni Insignia’yı yaratırken Monza Concept tasarım stüdyosunda bulunuyordu.

Otomobilin içinde en küçük detaylara dikkat edildiği kolayca görülüyor. Kokpit Opel’in “Alman mühendisliği heykelsi tasarımla buluştu” şeklinde özetlediği tasarım felsefesini yansıtıyor. Gösterge paneli zarifçe şekillendirilmiş, sürücüye dönük ve yatay yerleştirilmiş yapıya sahip. Tasarım genel olarak verimlilik, keskinlik ve ferahlık hissi uyandırıyor. Arka taraftaki yolcular yeni tasarım ve oranlardan memnun olacak. 490 ile 1.450 litre arasında değişen bagaj hacmi ise oldukça etkileyici.

Yeni Insignia Grand Sport’un sürüşü en az görüntüsü kadar dinamik. Yeni model, 2017’de pazara sunulduğunda son nesil turbo motorlar ve şanzımanlar ile gelecek. Sürtünmesi azaltılmış, verimli sekiz ileri yeni otomatik vites öne çıkanlar arasında. Öncelikle sadece dört çeker sistemlerle birlikte sunulacak bu yeni vites, sınıfında lider vites değiştirme konforu sunacak. Yeni Insignia Grand Sport’un akıllı tork vektörleme yeteneğine sahip yeni dört çeker sistemi ise sınıfındaki en sofistike sistem.

Daha da geliştirilen FlexRide şasi, her sürüş tarzına göre uyum sağlayacak ideal sürüşün temelini sağlıyor. Sistem; amortisörleri, direksiyonu, gaz tepkisini ve otomatik vites seçeneğinde vites değiştirme noktalarını sürücünün belirlediği “Standard,” “Sport” ya da “Tour” modlarına uyumlu olarak değiştiriyor. Seçilen moda göre direksiyon ve gaz tepkileri değişiyor ve ESP daha geç ya da erken devreye giriyor.

Yeni Opel Insignia Grand Sport’un öne çıkan özelliklerinden birisi de yeni nesil LED teknolojisi ile Opel mühendisleri tarafından geliştirilen Opel’in yenilikçi ve ödüllü adaptif IntelliLux LED® Matrix farlarının ikinci nesli. Uzun farların artık dikey olarak yerleştirilmiş 32 bölmesi bulunuyor. Bu rakam Astra’dakinin iki katı. Yeni farların yanı sıra Yeni Opel Insignia Grand Sport’ta aşağıdaki sürücü destek sistemleri de mevcut:

Head-up-Display: Hız, trafik işaretleri, hız sınırlayıcısının ayarlı hızı ve navigasyon yönlendirmesi sürücünün gözü önüne, direkt olarak ön cama yansıtılıyor. Böylece sürücünün gözlerinin sürekli yolda kalması sağlanıyor.

360 derece kamera: Aracın dört yanında bulunan kameralar 360 derece kuşbakışı görüntü sağlıyor ve park manevralarını kolaylaştırıyor.

Adaptif Cruise Control (ACC): Önde seyreden otomobil ile mesafeyi ölçüp hızı ayarlıyor. Eğer mesafe ani bir şekilde azalırsa ACC otomatik acil durum freni yapıyor.

Şerit takip özelliğine sahip Şerit İhlali Uyarı Sistemi: Direksiyona ufak müdahalelerde bulunuyor ve gerekirse alarm ile sürücüyü uyararak istemsiz şerit dışına çıkışları engelliyor.

Akan Trafik Uyarısı: Sistem arka tampondaki sensörleri kullanarak 20 metreye kadar aracın 90 derecelik alanında sağ ve soldan gelen araçlar için sürücüyü uyarıyor. Bu kapalı bir alandan geri vitesle çıkarken sürücüye çok yardımcı olacak bir özellik.

Yeni Opel Insignia Grand Sport eğlence ve bağlantı seçenekleri Apple CarPlay ve Android Auto uyumlu IntelliLink sistemleri ile sağlanıyor. Önceki modellerde olduğu gibi akıllı telefonlar otomobilin bilgi-eğlence sistemine sorunsuz bağlanırken, artık kablosuz olarak şarj da edilebilecek.

Opel ilk defa yeni Insignia ile birlikte tork vektörleme özellikli akıllı dört çeker, sekiz ileri otomatik vites ve 360 derece kamerayı müşterilerine sunacak. Yeni nesil turbo motorlar, 200 kg’a kadar hafifleyen ağırlığı ve sürücüyü otomobile daha iyi entegre eden alçak oturma pozisyonu ile birlikte yeni Insignia her zamankinden daha çevik ve sürüşü her zamankinden daha keyifli.

Yeni Opel Insignia Grand Sport ülkemizde Haziran sonundan itibaren biri benzinli ve ikisi dizel olmak üzere üç farklı motor seçeneği ile satışa sunulacak. Tamamen alüminyum motorlar hafif ve verimli. Bunlara ilaveten 2.0 l 260 hp benzinli 4×4 modeli sipariş üzerine sunulacak. Yeni teknoloji benzinli motor bir önceki modele kıyasla yaklaşık yüzde 3 yakıt tasarrufu sağlıyor. 165 hp’lik benzinli versiyonun tüketim değerleri: şehir içi 7.0 l/100 km, şehir dışı 4.9 l/100 km, ortalama 5.7 l/100 km; 130 g/km CO2. Benzinli motor yelpazesinin zirvesinde ise 2,0 260 hp Turbo motor bulunuyor. 3.000 ila 4.000 devir arasında bu motor 400 Nm tork sağlıyor (şehir içi 11.5 l/100 km, şehir dışı 7.0 l/100 km, ortalama 8.6 l/100 km; 197 g/km CO2). 2.0 litre 4 silindirli ünite tamamen yeni sekiz ileri otomatik vites ve tork vektörleme özellikli dört çeker sistemi ile de göz dolduruyor. Ülkemizde çok tercih edilen 1.6 l 136 hp’lik dizel motorun yeni Opel Insignia’daki tüketim değerli ise şehir içi 5.1 l/100 km, şehir dışı 3.9 l/100 km, ortalama 4.3 l/100 km; 114 g/km CO2.

Yeni Opel Insignia’da göz alıcı fastback tasarım, coupé tarzı özel hatlar ve detaylar sportif görünüm, üstün aerodinamizm ile bir araya geliyor. Hafifçe sürücüye dönük göstergelerden ergonomik onaylı AGR koltuklara ve kaliteli malzemelere, Yeni Opel Insignia’da pek çok yenilik bulunuyor. Yeni Opel Insignia arkada geniş boyutları ile 490 litrelik bagaj hacmine ve boyutları 17’’ – 20’’ arasında değişen yeni alaşımlı jantlara sahip.

Yeni Opel Insignia; Enjoy, Design, Excellence ve Elite olmak üzere dört farklı donanım versiyonu ile satışa sunuluyor.

Opel Insignia Enjoy
Benzin
1.5 lt. Turbo ECOTEC® Direct Injection 165 HP Start & Stop, 6 İleri Manuel
1.5 lt. Turbo ECOTEC® Direct Injection 165 HP Start & Stop, 6 İleri Otomatik
Dizel
1.6 lt. CDTI ECOTEC® 136 HP Start & Stop, 6 İleri Manuel
1.6 lt. CDTI ECOTEC® 136 HP Start & Stop, 6 İleri Otomatik

Opel Insignia Design
Dizel
1.6 lt. CDTI ECOTEC® 136 HP Start & Stop

Opel Insignia Excellence
Benzin
1.5 lt. Turbo ECOTEC® Direct Injection 165 HP Start & Stop, 6 İleri Otomatik
Dizel
1.6 lt. CDTI ECOTEC® 136 HP Start & Stop, 6 İleri Manuel
1.6 lt. CDTI ECOTEC® 136 HP Start & Stop, 6 İleri Otomatik

Opel Insignia Elite
Dizel
1.6 lt. CDTI ECOTEC® 136 HP Start & Stop, 6 İleri Otomatik

Ayrıntılı ve güncel bilgileri Opel Yetkili Satıcıları’ndan alabilirsiniz.





Audi Web Site        Mercedes Web Site        Bmw Web Site