Kampanyalar
Buradasınız: Anasayfa » Oto Ekspertiz Servisi » Süspansiyon Testi Nedir ?
Süspansiyon Testi Nedir ?

Süspansiyon Testi Nedir ?

Süspansiyon test cihazı ile aracınızın dört ayrı amortisörüne eşit oranda titreşim ve hareket verilerek olası bir amortisör ve süspansiyon organlarındaki hataların saptanması sağlanır.
Bu test sonucunda araç amortisörlerinin sağlamlık kontrolü, süspansiyon denge kontrolü ile gürültü oranları ve maksimum yer değiştirme kontrollerini yapılarak

Otomobilinizin yol tutumu Bilgilerine kadar hesaplanır ve raporlar halinde size sunulur.

Tüm dünyada güvenirliği otomotiv sektörünce onaylanmış ekspertiz sistemi Garantili Arabam Oto Ekspertiz ile aracınızın sağlam yol tutuşu için gerekli olan en önemli öğeleri sağlam bir amortisör ve dengeli bir süspansiyona sahip olup olmadığı raporlanır. Süspansiyon testi cihazı her ay düzenli olarak kalibrasyon ve bakımı yetkili servislerce yapıldığından hata payı bulunmamaktadır. Bu ölçümler sırasında;

Dört tekerleğin de minimum çekiş kuvveti
Minimum tutuş frekansı
Araç ağırlık ölçümleri
Vibrasyon prensibi ile kuvvetin ölçülmesi
EUSAMA kriteri testi
Her bir tekerleğin ağırlık ölçümü Yapılmaktadır.

Süspansiyon Nedir?

Sarsıntıyı azaltmak için araç ile zemin arasına, yastıklama görevi yapan, elastik elemanların meydana getirdiği mekanik bir düzen. Süspansiyon düzeninde yay, amortisör ve lastik takozlardan faydalanılır. Otomobilin lastikleri dahi süspansiyon düzeninin bir parçasını teşkil eder.

Süspansiyon Sistemi Nasıl Çalışır?

Süspansiyon sisteminde tekerler, çukur veya tümseğin seviyesine göre aşağı ya da yukarı hareket ederek arabaları düz bir sistemde tutar ve her engebede titremesini önler. Aslında süspansiyon sistemi, bu görevini yerine getirirken, bir nevi fırlatma sistemi şeklinde çalışır. Yaylara gelen darbeyi yumuşatır ve onu tam tersi yönde iletir. Böylece sarsıntının hissedilmemesini sağlar. Yolda araba ilerlerken, bu tür engebeler ve sarsıntılar durmadan devam eder. Böyle bir darbe geldiği anda süspansiyon bu darbeyi ters yöne iterken arabanın fırlatılmasını engelleyecek başka sistemlere de gerek vardır. İşte amortisörler de bu görevi görür.

Süspansiyon Sistemi Hangi Parçalardan Oluşur?

Süspansiyonların tam randımanla çalışabilmesi için temelde iş birliğine girmek zorunda olduğu 5 farklı parça vardır. Bu parçalar; Yaylar, Amortisörler, Askı Sistemleri, Denge Çubukları ve Rotiller’dir.





Audi Web Site        Mercedes Web Site        Bmw Web Site