Kampanyalar
Buradasınız: Anasayfa » Otomobil Haberleri » 2019 Toyota Highlander New York’ta tanıtıldı
2019 Toyota Highlander New York’ta tanıtıldı

2019 Toyota Highlander New York’ta tanıtıldı

Araca aktif güvenlik donanımları eklenmiş ve verimliliği de belirgin ölçüde artırılmış.

Son zamanlarda 7 koltuklu SUV segmenti kızışmış durumda diyebiliriz. Bu durum özellikle de ABD için geçerli. Çünkü son zamanlarda ABD’ye yönelik olarak geliÅŸtirilen 7 koltuklu büyük SUV’ler arasında Hyundai Palisade, yeni Ford Explorer ve Kia Telluride gibi birçok modeli gördük.

Bunlara bir yenisi de New York Otomobil Fuarı 2019 kapsamında eklendi. O da yeni Toyota Highlander oldu. Yeni yani 4.jenerasyon Highlander, son yıllardaki Toyota modellerinde gördüğümüz tüm tasarım detayları bünyesinde bir araya getirmiş görünüyor.

Toyota’nın yeni TNGA platformunun TNGA-K adlı bir versiyonu üzerine geliÅŸtirilen yeni Highlander, temelde RAV4, Corolla, Camry ve Avalon gibi modeller ile hemen hemen aynı altyapıya sahip. Zaten otomobil üreticilerinin neredeyse tümü, son yıllarda bu ÅŸekilde modüler platformlar kullanıyorlar. Ayrıca mevcut Highlander’larda olduÄŸu gibi bu nesilde de hibrit bir seçenek de bulunuyor. Fakat bu hibrit seçenek, bir plug-in hibrit yani ÅŸebeke elektriÄŸine bir priz ile takılarak ÅŸarj edilen ve uzun menzile sahip olan hibritlerden deÄŸil. Benzinli seçenek ise atmosferik bir V6 motora sahip olarak geliyor.

 

toyota-highlander-2019-model-yeni-model-resimleri-1

Araçta standart olarak gelen 3.5 litrelik atmosferik V6 motor, 295 beygir güç ve 356 Nm tork üretiyor. 2.3 tona yakın römork çekme kapasitesi de büyük ailelere faydalı olabilecek bir özellik. Highlander Hybrid’in 2018 modelinde 3.5 litrelik benzinli V6 motor görev yapmaya devam ediyordu, buna ek olarak bir çift elektrik motoru da araçta yer alıyordu. 2019’dan itibaren yeni Highlander Hybrid ise benzinli motorunun hacmini 2.5 litreye indirmiÅŸ. Yine atmosferik bir motor olan bu motor, 4 silindire sahip ve 240 beygir de güç üretiyor.

toyota-highlander-2019-model-yeni-model-resimleri-3

Yani hibrit Highlander’ın 306 beygirlik eski gücü 66 beygir kadar azalmış. Fakat bu sayede aracın daha verimli hâle getirilmesi baÅŸarılmış. Yani Highlander Hybrid’in ortalama yakıt tüketimi 10 litre / 100 km civarından 8 litre / 100 km’ye çekilebilmiÅŸ. Toyota, hibrit Highlander’ın fiyatının çok yüksek olmaması açısından, standart olan 4 tekerden çekiÅŸ sistemini de bir opsiyon hâline getirmiÅŸ. Yani uygun fiyata Highlander Hybrid satın almak isteyen müşteriler, önden çekiÅŸli versiyonu tercih edebilecekler.

Yeni Highlander’ın motoru ve platformu gibi kısımlarının yenilenmesine ek olarak, tasarımı da güncellenmiÅŸ. RAV4 ile kıyaslandığında daha az agresif bir tasarıma sahip olan araç, Avalon adlı sade ve klas bir tasarıma sahip sedan modelin SUV versiyonu gibi görünüyor. Araçta ön ızgara tasarımının da tamamen deÄŸiÅŸmiÅŸ olması, ön yüzün daha farklı görünmesini saÄŸlamış.

toyota-highlander-2019-model-yeni-model-resimleri-4

 

Aracın heybetli ve klas görünen dış tasarımının ardından iç mekanına baktığımızda, geniÅŸleyen bir multimedya ekranı ile karşılaşıyoruz. Bu ekran artık 12.3 inç boyutuna ulaÅŸmış durumda. Hatta Toyota bu ekranın segmentindeki en büyüğü olduÄŸunu da belirtiyor. Tabii bu ekran sadece en üst donanım seviyesi olan Platinum’da geliyor. Alt donanım seçeneklerinde ise müşteriler 8 inç’lik bir multimedya ekranı ile karşılaşıyorlar.

Fakat neyse ki yeni Highlander’ın aktif güvenlik donanımları, donanım paketine baÄŸlı olmadan standart olarak sunuluyor. Bu sistem dahilinde direksiyon destekli ÅŸerit takip asistanı, adaptif hız sabitleyici, ön çarpışma uyarıcısı ve otonom acil durum freni, otomatik uzun farlar ve trafik iÅŸaretleri okuyucu gibi ÅŸeyler yer alıyor. Henüz fiyatları açıklanmayan yeni Highlander’ların V6 motorlu benzinli seçeneÄŸinin yıl sonunda, hibrit seçeneÄŸinin ise 2020’nin baÅŸlarında satışa sunulacağı da açıklananlar arasında.





Audi Web Site        Mercedes Web Site        Bmw Web Site