Kampanyalar
Buradasınız: Anasayfa » Otomobil Haberleri » Yeni BMW X6’yı Vantablack ile Boyadılar!
Yeni BMW X6’yı Vantablack ile Boyadılar!

Yeni BMW X6’yı Vantablack ile Boyadılar!

Araç alırken renk seçimi daima önemlidir. Bazı firmalar bu konuda sınırsız renk seçeneği sunuyor. Fakat üçüncü nesil yeni BMW X6‘da kullanılan Vantablack rengi gibisi sunulmuyor.
Bilmeyenler için “Vantablack Nedir?”  Vantablack dünyadaki en kara renk olup ışığın % 99’undan fazlasını emen bir yapıya sahip.
Yani karanın karası denilen bir boya ile yeni X6’yı boyadılar. 

Yeni BMW X6 Vantablack
yeni-bmw-x6yi-vantablack-fotograf-3

Vantablack, yeryüzündeki en kara renktir ve insan saçından yaklaşık 5000 kat daha küçük parçacıklardan oluştuğu biliniyor. Boyandığı nesne üzerinde tasarım hatlarını ortadan kaldırıp resmen iki boyuta düşüren bir maddeden bahsediyoruz.

Vantablack üzerinde çalışmalarını sürdüren İngiliz firma Surrey NanoSystems, bu boyanın herhangi ürüne uygulanması adına bir cihaz geliştirmiş ve tanıtımını önümüzdeki ay Frankfurt otomobil fuarında yapmak için yeni kasa BMW X6‘yı model olarak seçmiş.

Yeni BMW X6 Vantablack Rengi
yeni-bmw-x6yi-vantablack-fotograf-2

Vantablack VBx 2 adlı cihazı ile yapılan boyama işlemi sonrasında BMW X6’nın tasarım hatları ortadan kalkmış. Açıkçası bu rengi andıran kaplamalar daha önce hem ülkemizde hemde yurt dışındaki araçlara uygulandı. Fakat adı üzerinde bu bir kaplamaydı. Vantablack bambaşka bir malzeme ve boya olarak uygulanıyor.

yeni-bmw-x6yi-vantablack-fotograf-1

BMW firması bu boyayı ilerleyen zaman yeni X6 için opsiyon listesine koyacak. Hatta Sonbahardan itibaren bu adımı atacağı bekleniyor. Fakat yaygın olarak birçok araçta sunulması şimdilik mümkün değil.

Çünkü maliyeti çok yüksek bir ürün ve bunu tercih edecek kişiler alt ve orta segment araçlar için değil de BMW X6 gibi üst segment modelleri tercih edeceği için Vantablack’te bu tarz modellerde opsiyon olarak sunulacak.  





Audi Web Site        Mercedes Web Site        Bmw Web Site