Kampanyalar
Buradasınız: Anasayfa » Otomobil Haberleri » Yeni Toyota Sienna (MK4) 2021 Model Özellikleri
Yeni Toyota Sienna (MK4) 2021 Model Özellikleri

Yeni Toyota Sienna (MK4) 2021 Model Özellikleri

Toyota’nın ülkemizde satışta olmayan modellerinden Sienna, yepyeni yüzüyle lanse edildi. Dördüncü nesliyle tanıtılan 2021 yeni Toyota Sienna, hibrit motoru ve üstün teknolojik özellikleriyle geldi.

Toyota Sienna, Japon markanın geniÅŸ aileler için 1997’den beri sunduÄŸu MPV olarak biliniyor. XL10 kasa kodu ile yollara çıktığı zaman ana vatanındaki kullanıcılara sunulan daha sonra dünya çapına yayılan Sienna, 2003 yılında XL20 kodlu ikinci jenerasyonuna kavuÅŸtu. Ä°lk neslinden beri üç litrelik motorların altına düşmeyen Toyota, MK2 Sienna içinde aynı çizgiyi bozmadı.

5 metreden uzun bu büyük aile aracı, 2010 yılında yerini XL30 kodlu üçüncü versiyona bıraktı. İlk kez bu model de 3.0 litrenin altına düşen Toyota, değişen motor teknolojisi ve kullanıcı talepleri doğrultusunda XL40 kodlu dördüncü neslini tamamen revize edip 2.5 litrelik motoruyla bu sene tanıttı.

Yeni kasa Toyota Sienna modelinde 2.5 litrelik A25A-FXS kodlu dört silindirli benzin alt yapılı hibrit motor kullandı. 243 beygirlik güce sahip olan yeni nesil Sienna da eCVT şanzıman bulunuyor. Ayrıca bu araç dört tekerden çekiş sistemiyle alınabilecek.

ABD pazarı ağırlıklı olarak satılan bu araç LE, XLE ve Limited adlı üç farklı donanım seçeneğiyle alınabilecek. Ayrıca sportif ebeveynler için XSE ve Platinum donanımları da ek olarak sunulacak. 20 inçlik jantlarla gelecek olan Toyota Sienna içerisinde yer alan ve MPV kimliğini öne çıkaran özelliklerine baktığımızda;

Toyota Sienna Özellikleri

dört bölgeli klima,
dahili Wi-Fi,
Arka eÄŸlence sistemi,
elektrikli sürgülü arka yan kapılar,
led iç aydınlatma,
7 adet usb giriÅŸi,
360 derece çevresel görüş,
18 bardak tutucu,
12 hoparlörlü JBL premium ses sistemi,
10 inçlik Head-Up ekran,
7 inçlik gösterge ekranı,
9 inçlik multimedya ekranı,
dijital dikiz aynası,
120 voltluk AC prizi gibi birçok üstün özellik sunuluyor.

Ayrıca 2021 Toyota Sienna da standart olarak adaptif hız sabitleyici, kör nokta izleme asistanı, otomatik acil frenleme asistanı, şerit takip ve şeritte tutma asistanı da sunuluyor.

toyota-sienna-mk4-fotograflari-4
toyota-sienna-mk4-fotograflari-1
toyota-sienna-mk4-fotograflari-3
toyota-sienna-mk4-fotograflari-2





Audi Web Site        Mercedes Web Site        Bmw Web Site