Kampanyalar
Buradasınız: Anasayfa » Otomobil Haberleri » Ford Kuga’nın Teknik Özellikleri ve Fiyatı Ne Kadar?
Ford Kuga’nın Teknik Özellikleri ve Fiyatı Ne Kadar?

Ford Kuga’nın Teknik Özellikleri ve Fiyatı Ne Kadar?

Yenilenen Ford Kuga’nın Teknik Özellikleri ve Satış Fiyatı

Ford’un yenilenen kompakt SUV modeli Kuga, modern ve güçlü hatlara sahip yeni tasarımının yanı sıra, daha geniş iç mekanı, konfor sunan tasarım ve teknoloji detaylarıyla da öne dikkatleri üzerinde topluyor.

Yeni Ford Kuga; Style, Titanium ve daha sportif karakterli ST Line versiyonlarıyla SUV tutkunlarının tercihine sunuluyor. Yeni nesil Ford Kuga gelişmiş güç ve aktarma organlarıyla kullanıcısına üst düzey verimlilik sağlıyor.

Yeni Ford Kuga, yakıt verimliliğine katkı sağlayan gelişmiş aerodinamik özellikler dışında önceki nesil ile kıyaslandığında eşdeğer güç ve aktarma seçeneğine oranla 80 kilograma kadar ağırlık avantajı sağlayan Ford’un yeni esnek önden çekişli platformu üzerine yükseliyor.

Sadece aerodinamik performansı iyileştirmekle ve önemli bir ağırlık avantajı sunmakla kalmayan bu yeni platform aynı zamanda Yeni Ford Kuga’nın üstün güvenlik seviyesine de katkı sağlıyor. Yeni Ford Kuga’nın çarpışma güvenliğinde önemli bir paya sahip olan yeni platform, gelişmiş sürüş dinamiklerini de beraberinde getiriyor. Yüzde 10 daha fazla burulma dayanıklılığı sağlarken daha fazla yaşam alanı yaratıp aynı zamanda etkileyici ve dinamik bir tasarım sunuyor.

Yeni Ford Kuga daha şık ve zarif hatlar, arkaya doğru uzanan ön farlar, daha uzun motor kaputu, daha eğimli arka cam, genişleyen omuz ve daha alçak tavan çizgisi ile uzun dingil mesafesine sahip akıcı hatlarıyla çok daha prestijli, çevik ve dinamik bir görünümü beraberinde getiriyor.

 

Yeni Ford Kuga’nın motor ve şanzıman sistemleri

6 ileri manuel ve 8 ileri otomatik şanzıman seçenekleri ile sunulacak olan Yeni Ford Kuga’nın 1.5 litre EcoBlue dizel motoru, 120 PS güç ve 300 Nm tork üretiyor ve 4,2- 4,5* lt/100 km yakıt tüketimi ile 109-119* gr/km CO2 emisyon değerleri sunuyor. EcoBlue dizel motor; yanmayı daha verimli hale getiren ve emisyonları azaltan su ve hava soğutma sistemi, entegre emme manifoldu, daha hassas gaz tepkileri için düşük ataletli turbo besleme, yüksek basınçlı enjeksiyon sistemi de dahil olmak üzere tüm güncel, gelişmiş ve yenilikçi motor teknolojilerini bünyesinde barındırıyor.

1.5 litre EcoBoost motor ise 120 PS güç ve 240 Nm tork üretiyor ve 5,6* lt/100 km yakıt tüketimi ile 127*gr/km CO2 emisyon değerine imza atıyor. Ford’un endüstride bir ilk olan üç silindirli motorunda silindir kapatma özelliği yüksek güç gereksiniminin olmadığı durumlarda üç silindirden birini kapatarak devre dışı bırakıyor. Silindir kapatma veya devreye alma süresi sadece 14 milisaniye sürüyor ve kabin içinde hissedilmiyor. EcoBoost motor; silindir kapatma özelliğinin yanı sıra gelişmiş turbo besleme, yüksek basınçlı direkt enjeksiyon, iki adet bağımsız değişken zamanlamalı eksantrik mili, emisyonları azaltan benzinli partikül filtresi, düşük devirde yüksek tork üreten düşük sürtünmeli üç silindirli motor mimarisi, gaz tepkilerini hızlandıran entegre egzoz manifoldu ve ağırlık avantajı sağlayan tamamı alüminyum yapı olmak üzere en güncel motor teknolojileriyle yüksek verimlilik seviyesi sunuyor.

 

Yeni Ford Kuga’nın donanım paketleri

Style, Titanium ve ST-Line olmak üzere her bir donanım seviyesine bağlı olarak uygulanan özel tasarım detayları Yeni Ford Kuga’nın karakterini değiştiriyor. 17 inçlik jantlara sahip Style donanım seviyesi daha yalın bir görünüme sahipken, 18 inçlik jantlara sahip Titanium donanım seviyesinde ilave teknoloji, konfor ve tasarım detayları devreye giriyor. ST-Line versiyonu ise; 19 inçlik jantlar, renkli fren kaliperleri, daha sportif bir ön tampon tasarımı, arka tampona entegre difüzör ve tam boy spoyler ile LED gündüz farlarıyla Ford’un performans DNA’sından izler taşıyor.

Kullanıcıların ihtiyaçları göz önüne alınarak tasarlanan yeni Ford Kuga daha şık hatlar, arkaya doğru uzanan ön farlar, daha uzun motor kaputu, daha eğimli arka cam, genişleyen omuz ve daha alçak tavan çizgisi ile uzun dingil mesafesine sahip akıcı hatlarıyla öne çıkıyor.

Yeni Ford Kuga’da ayrıca ilk kez seçilebilir sürüş modu teknolojisi sunuluyor. Sistem gaz tepkisi, direksiyon sertliği ve çekiş kontrolü dışında otomatik modeller için vites değiştirme zamanlamasına müdahale ederek Kuga’nın sürüş karakterini uyarlıyor. Normal, Spor ve Eko sürüş modları dışında sunulan Kaygan Zemin sürüş modu sürücüye kar ve buz gibi daha az tutuş özelliğine sahip yüzeylerde daha fazla sürüş güvenliği sağlıyor. Derin Kar/Kum sürüş modu ise yumuşak ve gevşek zeminlerde aracın tutuşunu arttırmaya yardımcı oluyor.

Dinamik tasarımıyla etkileyici bir görünüme sahip üçüncü nesil Ford Kuga, yerini aldığı modele göre 44 mm daha geniş, 89 mm daha uzun ve 20 mm daha fazla dingil mesafesine sahip. Yeni Ford Kuga 150 mm ileri-geri hareket edebilen kızaklı arka koltuk dizaynıyla diz mesafesini ve esnek bagaj hacmi kullanımını birlikte sunuyor. Yeni Kuga, toplamda 650 litrelik bir bagaj hacmine ulaşabiliyor.

İlk kez seçilebilir sürüş modu teknolojisi ile sunulan Yeni Ford Kuga, gövde rengi seçeneklerinde de geniş bir yelpazeye sahip. Buz Beyazı, Blazer Mavi, Pasifik Mavi, Aytozu Gri, Akik Siyah, Kurşun Gri, Manyetik Gri, Kumsal Gri, Bronz Turuncu, Mercan Kırmızı ve Platin Beyaz olmak üzere 11 farklı gövde rengiyle satışa çıkacak.

Arka koltuk yolcularına ilk kez ısıtmalı koltuklar sunulurken kızaklı arka koltuklar ileri-geri hareket edebiliyor. Koltukların geriye çekilmesiyle Kuga 1.035 mm ile sınıfının en iyi 2. sıra diz mesafesini sunarken koltuklar ileriye kaydırıldığında 67 litre ek bagaj hacmini kullanıma sunuyor ve 650 litrelik bir değere ulaşıyor. Geniş bagaj aynı zamanda gelişmiş fonksiyonellik çözümleriyle de dikkat çekiyor. Arka koltuklar 60/40 oranında katlanarak düz bir yükleme zemini oluşturuyor.

 

Yeni Ford Kuga’nın modern teknolojileri ve konfor özellikleri

Yeni Ford Kuga’nın iç mekânı, kullanıcının hayatını kolaylaştıran yenilikçi çözümlerle donatıldı. Kablosuz şarj gibi gelişmiş bağlanabilirlik çözümleri kabin içindeki kablo karmaşasını ortadan kaldırıyor. Kullanıcı akıllı telefonunu Bluetooth üzerinden Ford’un SYNC iletişim ve bilgi-eğlence sistemine bağlayarak aynı zamanda kablosuz şarj özelliğinden yararlanabiliyor ve 8 inçlik dokunmatik ekrana sahip SYNC ile sisteme bağlı akıllı telefonun ve aracının bazı özelliklerini de kumanda edebiliyor. Sistem ayrıca Apple CarPlay ve Android Auto™ özelliklerini de destekliyor.

Yeni 12,3 inç büyüklüğündeki dijital gösterge paneli, kesintisiz iç tasarım için kavisli üst kenarı kullanan serbest biçimli teknolojiyle sektörde bir ilk olmasıyla öne çıkıyor. Serbest biçimli panel, ekranın içine yerleştirilmiş özel bir devreyle tasarımcıların geleneksel dikdörtgen tasarımın ötesinde şekiller kullanmasına imkân tanıyor. 24 bit gerçek renkli dijital gösterge paneli ayrıntılı, yüksek çözünürlüklü, daha gerçekçi görüntüler ve simgeler üreterek daha parlak, gözlerde daha az yorucu ve okunması kolay bir yapı sunuyor. Bununla birlikte farklı sürüş modları ile farklı tasarıma sahip oluyor.

Özel olarak geliştirilen 10 hoparlörlü 575 Watt gücündeki yeni B&O Ses Sistemi hoparlörlerin konumu ve akustik optimizasyonu ile araç içerisindeki her bir yolcuya benzersiz bir ses deneyimi yaşatıyor.

Ford’un Akıllı Bagaj Kapağı teknolojisi kullanıcının elleri doluyken arka tamponun altına yapacağı basit bir ayak hareketiyle bagaj kapağını konforlu bir şekilde açma imkânı sunuyor. Ford mühendisleri yerinden çıkarılan bagaj örtüsünü göz önünden kaldıracak bir çözüm de geliştirdi. Bir çekme kayışı ile pratik şekilde yerinden sökülebilen bagaj örtüsü esnek bagaj zemininin altına gizlenebiliyor.

Yeni Ford Kuga’ya Euro NCAP’ten 5 yıldız
Euro NCAP tarafından en yüksek derecelendirme olan 5 Yıldız ile değerlendirilen yeni Ford Kuga, Ford Co-Pilot 360 derece, Kör Nokta Uyarı Sistemi, Yaya Algılama Özellikli Çarpışma Önleme Yardımcısı gibi gelişmiş uygulamalarla üstün güvenlik seviyesi barındırırken, B&O Ses Sistemi, Dinamik LED Ön Far Sistemi, Aktif Park Asistanı, 180˚ Ön Görüş Kamerası, 12,3 inç Dijital Gösterge Paneli, 2. Sıra Kayar Koltuk Tasarımı, Isıtmalı Arka Koltukları ve Göz Hizası Gösterge Paneli ile de teknoloji noktasında zengin donanımlar içeriyor.

Euro NCAP Teknik Direktörü Richard Schram, beş yıldızla ödüllendirilen Ford Kuga’yı, “Yüksek hacimli bir aile SUV’sinin ne kadar başarılı sonuçlar ve iyi bir derecelendirme elde edilebileceğini gösterdi. Kuga, İlk Sürüş Destek Sistemleri Testimizde tüm kategorilerde yüksek performans ve sağlam bir güvenlik sunduğunu kanıtladı. Sürücü etkileşimi konusunda araç teknolojilerinin ne derece önemli bir denge sağladığını da gözler önüne serdi,” sözleriyle övgüyle değerlendirdi.

Yeni Ford Kuga’nın fiyatı
Yeni Ford Kuga 350.100 TL’den başlayan Ekim ayına özel kampanyalı satış fiyatlarıyla Ford Yetkili Satıcılarında SUV tutkunlarının beğenisine sunuluyor.

*NEDC değerleri

Ayrıntılı ve güncel bilgileri Ford Yetkili Satıcılarından alabilirsiniz.





Audi Web Site        Mercedes Web Site        Bmw Web Site