Kampanyalar
Buradasınız: Anasayfa » Otomobil Haberleri » Yeni Model Hyundai i20 ve özellikleri – Yeni Model Otomobiller
Yeni Model Hyundai i20 ve özellikleri – Yeni Model Otomobiller

Yeni Model Hyundai i20 ve özellikleri – Yeni Model Otomobiller

Yeni Hyundai i20 ve özellikleri

Modern teknolojileri, gelişen boyutları ve etkileyici dinamik tasarımıyla yeni Hyundai i20 modelleri segmentine heyecan katıyor. Yeni i20, bağlanabilirlik ve güvenlik özellikleriyle de dikkat çekiyor. Verimlilik odaklı motorlardan biri olan 48V Hafif Hibrit, daha rekabetçi bir yakıt tüketimine sahip.

Türkiye’de ürettiği modellerle otomotiv endüstrisine ve aynı zamanda ülke ekonomisine katkıda bulunan Hyundai Assan, kaliteli ve konforlu ürün gamına yepyeni bir model daha ekledi. Ağustos ayı sonunda üretimine başlanan Yeni i20, gerçekleştirilen lansmanla Türkiye’de satışa sunuldu.

Yeni Model Otomobiller

B segmentinin en beğenilen modellerinden biri olan Hyundai i20, ilk kez tanıtılmasından bu yana gerek tasarım gerekse teknoloji anlamında bir hayli fazla yol katetti. İlk kez 2008 yılında tanıtılan ve 2010 yılından itibaren Türkiye’de üretimine başlanan i20, çeşitli motor seçenekleri ve uzun garanti süreleriyle kullanıcılarına her daim önemli avantajlar sundu.

Hyundai’nin yeni tasarım felsefesi olan “Duygusal Sportiflik” temasıyla baştan aşağı yenilenen üçüncü nesil i20 ise sadece tasarım ve gelişmiş teknolojisiyle değil, artan boyutları ve yenilikçi güç paketleriyle de öne çıkıyor. Satışa sunulduğu tüm pazarlarda adından sıkça söz ettiren i20, ülkemizde de küçük sınıfın en önemli referanslarından biri olarak kabul ediliyor.

Hyundai i20, tamamen yenilenen modelle beraber bir takım değişiklikleri de beraberinde getiriyor. Dizel motora yeni modelde yer verilmezken bu kez 1.0 litre turbo beslemeli motoruyla beraber ilk kez 48 voltluk hafif hibrit versiyona geçiş yapılıyor. Bu sayede oldukça düşük bir yakıt tüketimi elde edilirken aynı zamanda yeterli performans da sunuluyor.

Yeni Hyundai i20’nin tasarımı
Hyundai i20, alışılmışın dışında bir tasarımla gelerek markanın Duygusal Sportiflik dizayn felsefesine bağımlılığını gösteriyor. Bu tasarım felsefesinin amacı, otomobille kullanıcısı arasında adından da anlaşılacağı gibi duygusal bir bağ oluşturmak. Bir diğer kriter ise Hyundai’nin yeni nesil modellerinde vurguladığı ayırt edici yeni görünümle sıradanlıktan uzaklaşmak. Böylelikle, Yeni i20’ye dinamik görünümlü ön ve arka tamponlarının yanı sıra yeni radyatör ızgarası da şık bir karakter sağlıyor.

Yeni Hyundai i20 ilk bakışta yeni far grubuyla farklılaşıyor. LED ön ve arka farlar i20’nin çarpıcı ve özgün tasarımını öne çıkartırken, mercekli sis farları ve üçgen havalandırma kanalları da ön bölümde güç temasını oluşturuyor. Kama şeklindeki gündüz sürüş farları ve elmas tarzı ön ızgara ile i20 tasarım bütünlüğüyle dikkat çekerken geriye doğru yükselen omuz çizgisiyle de karakteristik C sütununa ideal bir şekilde uzanılıyor.

Yan tarafta ise cesur bir karakter çizgisi ve benzersiz C sütunu tasarımı ile oldukça çekici bir görünüm sunuluyor. Sert ve çıkıntılı bu hat, otomobili dururken bile hareketliymiş gibi hissettiriyor ve atletik duruş açısından müthiş bir anlam katıyor. Tasarımın öne çıkan özelliklerinden bir diğeri ise Z formundaki arka bölüm. C sütunuyla bagaj kapağı arasındaki bu bağlantı, yine Z şeklindeki stop lambalarıyla destekleniyor. Dinamik oranlar, otomobilin genişliğini ve sportifliğini artırırken aynı zamanda görünürlüğü de zirveye taşıyor.

Yeni i20’nin boyu 5 mm uzayarak 4.040 mm’ye, aks aralığı ise 10 mm artarak 2.580 mm’ye çıkarılmış. 1.775 mm’lik genişliği ile ikinci jenerasyona göre 41 mm genişleyen i20, iç mekanında ön sırada 30 mm, arka sırada ise 40 mm ilave omuz genişliği sunuyor. Ayrıca, arka diz mesafesi ise 27 mm artarak 882 mm’ye ulaşıyor. Sportif tasarım felsefesi gereği 24 mm daha alçak bir tavan çizgisine sahip olan aracın bagaj hacmi ise 51 litre artarak 352 litreye çıkmış. İhtiyaç halinde katlanan arka koltuklar ise yatırıldığı zaman toplam 1.165 litre hacim sunuyor.

Kullanıcılarına siyah tavan renk opsiyonuyla beraber 17 farklı renk kombinasyonu sunan Yeni i20’deki 17 inçlik şık jantlar da sportifliği ve dinamizmi artıran bir diğer detay. Donanım seviyesine göre değişkenlik gösteren bu jantlar, Hyundai modellerindeki tasarım farklılığının en büyük mimarlarından biri olarak da öne çıkıyor.


Modern çizgileriyle geniş iç mekan

Bir dizi iyileştirme ile dikkat çeken Yeni i20’nin iç mekanı, araç içerisinde geçirilen zamanın daha kaliteli olmasına olanak sağlıyor. Hyundai tasarımcıları, kabinde yeni ve çekici bir görünüm yaratırken, buna paralel olarak oturma alanının şık oranlarını yansıtmak için yenilikçi, estetik ve teknik çözümler aradılar.

İç mekan, usta bir heykeltraşın elinden çıkan bir sanat eserini andırırken her zamankinden çok daha çekici görünüyor. Tasarımın öne çıkan özelliklerinden biri de yüksek ve sürücü odaklı gösterge panelini kaplayan yatay hatlar. Bu özellik ön yüzün kaygan ve geniş görünmesini sağlayarak ona sıradışı bir görünüm kazandırıyor.

Yeni i20’nin kapıları, doğada bulunan şekillerden esinlenerek gösterge panelini zarif ve duygusal bir şekilde kucaklıyor. Kapıların bu özel yapısı, gösterge paneli bölümüyle mükemmel bir uyum sağlarken, rafine direksiyon simidi, modern dijital göstergeler gibi donanımlarla desteklenmeye devam ediyor. Kullanılan yeni döşemeler ve kabindeki renk vurguları da iç tasarımdaki diğer materyaller ile uyuşuyor. Ayrıca, yeni mavi LED ortam ışığı teknolojisi sayesinde geceleri hoş bir iç aydınlatma da sunuluyor. Daha üst sınıf Hyundai modellerinde de kullanılan dört kollu spor direksiyon simidi ise otonom araçlar ve motorsporlarından izler taşıyor. Segmentte ilk defa sunulan kablosuz akıllı telefon yansıtma fonksiyonu, kablosuz şarj ile desteklendiğinde pratikliği de artırmış oluyor.

Yeni i20’de yer verilen BOSE ses sistemi de diğer çarpıcı özelliklerden biri. Dijital ses işlemcisine sahip dahili amfi sistemi, 8 hoparlör ile birlikte sunuluyor. Ön merkez ve arka subwoofer ile birlikte araçtaki tüm yolculara hitap eden bu akustik düzen, daha kaliteli bir müzik dinlenmesine olanak sağlıyor.

Yeni i20 geliştirilirken iç mekandaki teknolojik donanımlar ve modern çizgiler, segment sınırlarını zorlayacak şekilde temalandırılmış. Pedal tasarımı, en üst seviyedeki ikiz 10,25 inç ekranlar, orta donanım seviyesindeki 8 inç dokunmatik ekran, sürücü odaklı kokpit tasarımı, mavi ambiyans aydınlatma, ön havalandırma kanallarının ve kapı trimlerinin bütünleşik çizgileri, i20’yi bir önceki jenerasyondan oldukça ayıran en belirgin detaylar.

Bunun dışında, Hyundai Smart Sense aktif güvenlik özellikleri de i20’de yerini alıyor. Ön çarpışma önleme yardımcısı ve şerit takip asistanı gibi sürüşe aktif müdahale eden sistemlerin yanında, sürücü yorgunluk uyarısı, uzun far asistanı gibi destek sistemleri de güvenlik adına sunulan donanımlar. Trafik ışıklarında durulduğunda öndeki aracın hareketini uyaran sistem, trafiğin aksamasını da engelliyor. Ayrıca, arka yolcu/eşya uyarısı ise segmentte ilk defa sunuluyor. Arka koltukta telaşla unutulan eşya yada evcil hayvanlar sürücüsüne sesli olarak hatırlatılıyor. Böylelikle, olası hırsızlık gibi talihsizliklerin veya benzeri üzücü olayların yaşanması da önlenmiş oluyor.

Yeni platformla birlikte gelen yeni motorlar
Hyundai’nin izmit fabrikasında ürettiği i20 modeli, BC3 kasa koduyla ve yepyeni bir platform ile geliyor. Model için özel olarak geliştirilen bu platform, daha rijit ve daha dinamik bir sürüş için ekstra mukavemetli çelikten üretiliyor. Hyundai’nin kendi ürettiği bu sağlam çelik, burulmalara ve kazalarda yaşanabilecek olası bükülmelere karşı daha dayanıklı. Bağlantı ve kaynak noktaları geliştirilen Yeni i20, böylelikle sınıfının en güvenilir modellerinden biri olmayı hedefliyor.

Hyundai, ikinci jenerasyona göre güç paketlerinde de yenilenmeyi tercih etmiş. Daha önce de kullanılan 1.4 litrelik 100 PS’lik atmosferik motor, bu kez 6 ileri manuel veya 6 ileri otomatik şanzımanla tercih edilebiliyor. 6 ileri otomatik şanzıman, ikinci jenerasyondaki (2014-2020 arası) 4 ileri otomatik versiyona göre yüzde 9’a kadar daha az yakıt tüketimi sağlıyor. Yeni Hyundai i20 performans yönünden geliştirildi. Turbo beslemeli 1.0 litrelik benzinli motor ise 7 ileri DCT şanzıman ile tercih edilebilirken, eklenen en önemli özellik ise 48V hafif hibrit sistemi.

Bu motor 0,4kW gücünde 48 Volt’luk Lityum-İyon bataryaya sahip. Bu batarya, aracın stepne havuzunda konumlandırılmış ve kullanılan sistem 12kW gücündeki hibrit jeneratörü ile kayış sistemini tahrik ediyor. Araçtaki 48V hibrit sistemi, ilk marş harici start esnasında kayışı tahrik ederek motorun ideal yanma öncesi konumuna gelmesini sağlıyor. Böylece, motoru daha erken devreden çıkartmak, daha yüksek devirde devreye almak, motoru rölantiye alarak ya da kapatarak süzülme yapmak mümkün oluyor. Normal 1.0 litre turbo motora kıyasla yüzde 10’a kadar daha az yakıt tüketen bu sistem, B segmentinde bir ilk.

Hyundai Yeni i20’de üç ana (Jump, Style, Elite) üç de opsiyon paketi (Style Plus, Design, Elite Plus) olmak üzere toplam 6 farklı donanım seviyesi bulunuyor. Her türlü kullanım özelliklerine göre ihtiyaçları karşılayabilen bu seçeneklerin ortak amacı maksimum konfor ve pratiklik sunmak.

Ickkyun Oh: İzmit’te 2 milyondan fazla araç ürettik
Hyundai Assan Başkanı Ickkyun Oh, yeni modelin basın toplantısında yaptığı konuşmasında bazı önemli noktalara değindi. Oh, “Hyundai Motor Company’nin denizaşırı ülkelerdeki ilk üretim tesismi olarak Hyundai Assan İzmit Fabrikamız’da tam 23 yıldır üretim gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar 2 milyon adetten fazla aracı bantlarımızdan indirdik. Şu an ürettiğimiz i10 ve i20 modellerimizi Türkiye kadar Avrupa, Orta Doğu ve Afrika başta olmak üzere tüm dünyaya ihraç ediyoruz” dedi.

Sözlerine yeni modelleriyle ilgili açıklamalarla devam eden Ickkyun Oh, “Bugün, geliştirme aşamalarını tamamladığımız ve Türkiye yollarına çıkmaya hazır olan üçüncü nesil i20’yi tanıtmaktan kıvanç duyuyoruz. Ayrıca, Yeni i20’nin Türkiye ve Kore’nin ekonomik gelişimine ve güçlü dostluğuna büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Yaşanılan sürece rağmen iki ülkenin bu projeyi başarıyla tamamlamış olması bizleri gururlandırıyor” dedi.

Hyundai Assan Başkanı Ickkyun Oh, konuşmasında sektör için oldukça önemli sayılacak açıklamalara da yer verdi. “Yeni araçlarımız kısa bir süre içinde tanıtılacak. Bizi en çok heyecanlandıran model ise elbette B-SUV olacak. Yeni i20’nin platformu üstüne geliştirilen bu aracımızın üretimine 2021 yılı Mart ayında başlayacağız. Üretim hattımızdaki üçüncü model olacak bu aracımızı Türkiye kadar öncelikle Avrupa olmak üzere tüm bölge için sadece biz üreteceğiz. İsmini ve detaylarını açıklamak üzere sizlerden biraz daha zaman rica ediyoruz. Ancak Türkiye pazarını ön planda tutarak hazırladığımız özellikleriyle, Türk tüketicisinin istek ve beklentilerine her yönüyle cevap verebilecek bir araç olacağına inanıyoruz”.

“Ayrıca bildiğiniz üzere Dünya Ralli Şampiyonası’nda yarışan i20 WRC’nin gövdesini ve altyapısını biz sağlıyoruz. Şampiyonada yarışan aracımızdan elde edilen tecrübeler sayesinde performans otomobillerimiz hazırlanıyor. Bu doğrultuda yeni çıkacak i20 N ve N Line modellerimizi de Şubat 2021’den itibaren yine biz üreteceğiz. Yeni i20 projesinin böylece toplam yatırım tutarı da 171 milyon Euro’nun üstüne çıkmış olacak”.

Murat Berkel: Hyundai i20 Türkiye’de çok seviliyor
Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, pazara sundukları yeni modelle ilgili olarak şunları söyledi. “Türkiye’de üretimine başladığımız günden bugüne kadar en yüksek adette üretip ve yine en yüksek adette ihraç ettiğimiz modelimiz i20 oldu. Ayrıca iç pazarda da yaklaşık 160 bin adetlik yüksek bir satış rakamına ulaşmayı başardık”.

“Türk tüketicisinin hala en beğendiği araçlardan biri olan i20 modelinin üç neslini de burada üretmek ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak bizi son derece gururlandırıyor. Duygusal değerleri en üst seviyeye çıkararak gövde yapısını, dizaynı ve teknolojiyi harmanlayan yeni tasarım dilimizle müşterilerimizin beklentilerini en üst seviyede karşılamayı hedefliyoruz. Çünkü, Yeni i20’yi Türkiye’de üreterek yine bu ülkede en iyi şekilde satışa sunuyoruz. Yeni i20’nin Türk tüketicisinin de heyecanını ateşleyeceğine inanıyoruz. Bu sebeple sloganımızı “Heyecanı Yeniden Keşfet” olarak belirledik”.

Ayrıntılı ve güncel bilgileri Hyundai Yetkili Satıcılarından alabilirsiniz.

 

Diğer Yeni Model Otomobiller için Tıklayın

Diğer Otomobil Kampanyaları için Tıklayın





Audi Web Site        Mercedes Web Site        Bmw Web Site