Kampanyalar
Buradasınız: Anasayfa » Otomobil Haberleri » Toyota’nın Yeni Spor Otomobili Toyota GR 86
Toyota’nın Yeni Spor Otomobili Toyota GR 86

Toyota’nın Yeni Spor Otomobili Toyota GR 86

Toyota’nın Yeni Spor Otomobili Toyota GR 86

Toyota, GR ürün gamının en yeni üyesi spor otomobil GR 86’nın dünya tanıtımı gerçekleştirildi. Toyota’dan yapılan açıklamaya göre yeni GR 86, ilk kez 2012’de tanıtılan ve 200.000 adedin üzerinde satış performansı yakalayan GT86’nın sürüş karakteristiğine sahip. Önden motorlu ve arkadan itişli GR 86’nın global bir model olarak Avrupa’da da satışa sunulması planlanıyor.

Yeni Toyota GR 86’nın teknik özellikleri
Toyota GR 86’nın alüminyum tavanı ve gövde panelleri gibi bir dizi ağırlık azaltma çalışmaları sayesinde 1.270 kilogram olmasıyla segmentinin en hafif dört koltuklu coupe aracı olarak öne çıkıyor. GR 86’da yer alan yeni hafif dört silindirli motorun hacmi 2,4 litreye yükseltildi ve böylece performansı da selefine göre arttı.

 

Yeni Toyota GR 86 modeli, 4.265 mm uzunluk, 1.775 mm genişlik, 1.310 mm yükseklik ve 2.575 mm dingil mesafesine sahip bulunuyor. Bu ölçüler GT86 modeline yakın olmakla beraber, yeni GR 86’da aracın performansını artıracak şekilde ağırlık merkezi alçakta tutulmuş. GT86’ya göre gövde sertliği %50 civarında artırılan yeni spor otomobil daha keskin yol tutuşa ve daha iyi yönlendirme kabiliyetine sahip.

Toyota Gazoo Racing’in motorsporları deneyiminden faydalanarak geliştirilen araçtaki ön hava kanalları ve yan paneller gibi fonksiyonel aerodinamik parçalar ile birlikte, GR 86’nın sınıfının en iyi yol tutuşa ve dengeye sahip olması hedefleniyor.​​​​​​​

 


Yeni Model Otomobiller için
Tıklayın

Otomobil Kampanyaları için Tıklayın





Audi Web Site        Mercedes Web Site        Bmw Web Site