Kampanyalar
Buradasınız: Anasayfa » Otomobil Haberleri » Yeni Peugeot 308 2022 Model
Yeni Peugeot 308 2022 Model

Yeni Peugeot 308 2022 Model

Yeni Peugeot 308’in tasarımı ve teknik özellikleri

Yeni Peugeot 308’in şaşırtıcı silüeti, atletik ve keskin hatları güçlü karakterini vurguluyor. Büyük radyatör ızgarasının idialı dikey tasarımını uzun bir kaput tamamlıyor. Aracın arka kısmı kaslı ve güçlü bir görünüme sahip. Yeni 308’in aerodinamiği alçaltılmış tavan hattı ile güçlendirilmiş.

Markanın yenilediği logosuna sahip olan ilk model olarak görücüye çıkan Peugeot 308, ‘Aslan’lı markanın yeni marka kimliğini de açıkça yansıtan tasarım çizgileri ile öne çıkıyor. Önde dikey ve arkada üç pençe tasarımı ile tam LED farlar, markaya özgü ışık imzasını ortaya koyuyor.

Ultra kompakt ön simgesel aydınlatma tasarımı kesinlikle modern ve teknolojik. Büyük radyatör ızgarasının idialı dikey tasarımını uzun bir kaput tamamlıyor. Aracın arka kısmı kaslı ve güçlü bir görünüme sahip. Yeni 308’in aerodinamiği alçaltılmış tavan hattı ile güçlendirilmiş.

Peugeot 308’in şık ve akıcı yeni tasarımı, aracın atletik hatlarını ortaya çıkarıyor. Ultra kompakt ön simgesel aydınlatma tasarımı kesinlikle moder ve teknolojik. İnceliği güçle birleştiren ön farlar, Yeni Peugeot 308’in dinamiklerinin ve kimliğinin bir yansıması. Ön tampon özerinde dikey keskin formda yer alan LED gündüz farları markanın ışık imzasını tamamlıyor.

Yeni Peugeot 308 sürüş destek sistemleri ve motor seçenekleri
Yeni Peugeot 308 çok sayıda sürüş ve manevra yardımı ile donatılmış. Yeni 180 derece yüksek çözünürlüklü geri dönüş kamerası, 4 kameraya sahip 360 derece park yardımı, uzun menzilli kör nokta izleme, Stop and Go işlevli adaptif hız sabitleme sistemi ve aktif şerit takip sistemi bunlar arasında bulunuyor.

Yeni Peugeot 308 tamamı Stop&Start işlevi ile donatılmış, yeni nesil Euro6 motorlarla donatılmış. Benzinli versiyonda 1.2L 3 silindirli motorlar; PureTech 130 S&S BVM6, PureTech 130 S&S EAT8, dizel versiyonda ise 1.5L 4 silindirli BlueHDi 130 S&S EAT8 motor tercih edilebiliyor.

Ayrıca, yeni Peugeot 308, ‘seçim özgürlüğü’ sloganına uygun olarak, 180 HP ve 225 HP güçlerinde iki adet şarj edilebilir hibrit versiyon seçeneği de sunuyor.

Yeni Peugeot 308 “2022 Almanya’da Yılın Otomobili” ödülünü aldı
Yeni Peugeot 308, ‘2022 Almanya’da Yılın Otomobili’ (GCOTY) ödülünün sahibi oldu. GCOTY jürisi, 9 otomobil üreticisine ait 11 otomobil arasından yeni Peugeot 308’i kompakt sınıfta birinci seçti. Jüri için müşterilere benzinli, dizel ve iki adet şarj edilebilir hibrit motor seçeneği arasından seçim yapma olanağı sunan Peugeot’nun ‘seçim özgürlüğü’ stratejisi özel bir odak noktası oldu.

Modern teknoloji, dijital ve bireysel olarak programlanabilen Peugeot i-Cockpit ve yeni Peugeot logolu tasarım da yeni kompakt hatchback modelin ödüllendirilmesinde etkili oldu. Peugeot markasının kompakt modeli 2014 Yılın Otomobili dahil olmak üzere birçok ödüle sahip olma başarısını sürdürüyor.

Yeni Peugeot 308, Red Dot Ödülleri’nde tasarımıyla ödül kazandı
Tasarım alanındaki en önemli ödüllerden 2022 Red Dot Ödülü, otomobil kategorisinde yeni Peugeot logosunu taşıyan ilk model olan yeni 308’e verildi.

Otomobil kategorisinde ipi birinci göğüsleyen yeni Peugeot 308, çekiciliği, kendine özgü tarzı, tasarım kalitesi ve yenilikçi i-Cockpit’i ile jüriyi etkiledi.

Peugoet Üst Yöneticisi (CEO) Linda Jackson, ‘Yeni Peugeot 308 ile Red Dot Tasarım Ödülü’nü aldığımız için gururluyuz. Yeni logo, tasarıma gösterilen özen ve tutkuyu simgelerken, logonun tasarımı, özgünlük, çekicilik, işçilik, teknolojik mükemmellik ve yenilik gibi kavramları ifade ediyor. Ürün tasarımı açısından en prestijli ödülü kazanmamız, yeni otomobilimizi tasarlarken doğru bir seçim yaptığımızı gösteriyor.’ ifadelerini kullandı.

Yeni 308, ön ızgaranın petek dokusuna entegre edilen, radar ve sensörleri şık bir şekilde gizleyen yeni Peugeot logosunu taşıyan ilk model olurken, dinamik tasarımıyla jüriyi fazlasıyla etkilemeyi başardı. Bununla birlikte öndeki dikey ışık imzası, günlük yaşamda daha fazla verimlilik ve güvenlik sağlayan Matrix LED farlarla tamamlanıyor. Arkadaki üç pençeli LED stop lambaları, markanın DNA’sını yansıtıyor.

Kabin, PEUGEOT i-Cockpit 3D (kompakt direksiyon simidinin üzerinde dijital ekran), akıllı telefon deneyimi yaşatan yeni sezgisel dokunmatik ekranı ve hemen altında i-Toggles yapılandırılabilir tuşlarıyla benzersiz bir görsellik sunuyor. Farklı ayar olanakları bulunan AGR sertifikalı koltuklar gelişmiş ergonomi seviyesiyle sınıfında fark oluştururken, LED ambiyans aydınlatması (sekiz renk seçeneği) ve donanım seviyesine bağlı olarak Alcantara veya gerçek alüminyum parçalardan yapılan kapı panelleri iç tasarımı tamamlıyor.


Yeni Model Otomobiller için
Tıklayın

Otomobil Kampanyaları için Tıklayın





Audi Web Site        Mercedes Web Site        Bmw Web Site