Kampanyalar
Buradasınız: Anasayfa » Otomobil Haberleri » Yeni Kasa Renault Clio 5 Teknik Özellikleri
Yeni Kasa Renault Clio 5 Teknik Özellikleri

Yeni Kasa Renault Clio 5 Teknik Özellikleri

Renault ailesinin B segmentindeki temsilcisi Clio beÅŸinci nesline kavuÅŸtu.
Daha önce dış ve iç detaylarını aktardığım aracın şimdi de asıl merak edilen kısımlarına değineceğim. Gelin yeni kasa Renault Clio 5 modelini yakından tanıyalım.

Yeni Kasa Renault Clio 5 Teknik Verileri

Yeni Renault Clio 5‘in Dış Tasarımı ve İç Tasarımı hakkında ilk bilgileri daha önce aktarmıştım. Şimdi ise teknik verilerini ve donanımlarını aktaracağım. Fakat öncesinde Renault’un bu popüler modelinde geçmişe doğru yolculuk yapalım.

Renault Clio Tarihçesi

İlk nesil Clio 1990 yılında yollara adım attı. Clio 1, 4 metreden kısaydı ama B segmenti araç olarak geniş kitlelere hitap etti. Dizel isteyenler için 1.9 litrelik ünitesi bulunuyordu. Vites atmayı sevmeyenler için otomatik şanzıman seçeneği vardı.
Benzinli olarak ise 1.1 litreden 2.0 litreye kadar oldukça geniş skala da motorlar sunuyordu. Bunlar arasında efsaneleşen F7R kodlu motora sahip Clio Williams hot hatch modeli bulunuyordu. Kısacası Renault, B segmenti sınıfa oldukça iddialı giriş yapmıştı. İkinci nesil Clio 1998 yılında üretildi ve o da başarılı araç oldu.
MK2 Clio da sunulan 3.0 litrelik V6 versiyonu da unutulmayanlar arasında yer alır. 2005 yılına geldiğimizde Clio 3 tanıtıldı. Bu aracın üretimi de 7 yıl sürdü ve 2012 yılında Clio 4 yollara çıktı. Clio için devrim niteliğindeki adım dördüncü nesille olmuştu. Yol tutuşu, donanım ve konfor elemanları bu araçta zirveye çıktı.
Vee 2019 yılına geldiğimizde çeyrek asırlık serüvende söz sırası Renault Clio 5 modeline geldi. Artık b segmenti arabalar üstün teknolojik donanımlara sahip ve Clio 4 buna uyum sağlayamıyordu. İşte bu eksiklik Clio 5 ile giderildi. Gelin en ince ayrıntısına kadar Fransızların yeni oyuncusunu tanıyalım.

 

yeni-kasa-renault-clio-5-resimleri-2

Yeni Kasa Renault Clio 5

Renault Clio 5 Teknik Özellikleri
Yeni Clio, 2014’ten beri Guyancourt Teknoloji Merkezinde geliştirilen ve önceki nesle göre % 85 oranında daha yeni parçalara sahip olan CMF-B platformunda üretildi.

Boyutsal olarak baktığımızda;
4050 mm uzunluÄŸa,
1798 mm geniÅŸliÄŸe,
1440 mm yüksekliğe,
2583 mm aks mesafesine sahip olan Renault Clio 5, dördüncü nesle göre 12 mm kısalmış, 8 mm yere yaklaşmış, 66 mm genişlemiş ve 6 mm ask aralığı kısalmış.

Yeni Kasa Renault Clio 5 Donanımları

Hacimsel olarak ise iç kısımda 26 litrelik eşya koyma alanlarına sahip olan Clio 5, bagaj alanında 391 litrelik yükleme imkanı tanıyor.

Motor seçeneklerini ele aldığımızda 7 farklı motor seçeneği bulunuyor. Bunların ikisi atmosferik benzinli, ikisi turbo benzinli, ikisi turbo dizel ve biri de hibrit olarak yer alıyor. Sırasıyla motorların bilgilerine de bakalım.

SCe 65 ve 75
1.0 litre 3 silindirli atmosferik benzinli ünite de 65 ve 75 ps güç birimleri sunuluyor, 95 nm tork üretiyor ve 5 vitesli manuel vitesle alınacak.

TCe 100 ve TCe 130
Renault-Nissan-Mitsubishi ortaklığında geliştirilen TCe 100 ve TCe 130 motor seçeneklerine sırasıyla bakalım.
TCe 100 adlı ünite 1.0 litrelik turbo benzinli olup 100 ps 160 nm tork güç sunuyor. 5 ileri manuel ve yeni nesil X-TRONIC otomatik vites şanzımanla tercih edilebilecek.

TCe 130 ise 1.3 litrelik turbo benzinli olup 130 ps 240 nm tork güç sunuyor ve 7 ileri EDC otomatik şanzımanla satın alınabilecek.

 

yeni-kasa-renault-clio-5-1

Yeni Kasa Renault Clio 5 1.3 TCe

Blue dCi 85 ve 115
1.5 litrelik turbo dizel ünite altında 85 ps 220 nm tork ve 115 ps 260 nm tork güç birimleri sunulacak ve 6 ileri manuel şanzımanla alınacak.

Son olarak Hibrit
Renault, ilk kez Clio modelinde hibrit üniteyi sunuyor. 2020 yılından itibaren piyasaya sunulacak olan E-TECH adlı bu ünite yeni nesil 1.6 litre benzinli motor üzerine inşa edildi. İçten yanmalı bu motora iki elektrikli motor, inovatif çok modlu bir vites kutusu ve 1.2 kWs akü eklenmiş. Güç değerleri henüz açıklanmayan motor seçeneği ile Clio modeli de elektrikliler kervanına yavaştan giriş yapacak.

Renault Clio 5 Donanımları
Yeni nesil Clio 5’in dış ve iç görsellerini ilk gördüğümde beni heyecanlandırmıştı. Araçta yer alan donanımları merak ettim. İlk etapta gizli tutulan bu kısım sonunda gün yüzüne çıktı.

Yeni kasa Renault Clio için ilk donanım seviyesinden itibaren full LED farlar sunuluyor. 11 farklı renk seçeneği ve 3 dış kişiselleştirme paketine (kırmızı, turuncu ve siyah) ek olarak 15 inç (185/65 R15), 16 inç (195/55 R16) ve 17 inç (205/45 R17) jant seçenekleri, otomatik uzun far asistanı gibi özelliklerde bulunuyor.

Yaşam alanına geçtiğimizde donanım seviyesine göre 7 ve 10 inçlik dijital gösterge paneli sunuluyor. Ayrıca Renault EASY LINK multimedya sistemi, Android Auto ve Apple CarPlay destekli olup üç farklı seçenekle geliyor. Bunlar;
7 inç multimedya ekranı,
Entegre navigasyonlu 7 inç multimedya ekran ve
Entegre navigasyonlu 9,3 inç multimedya ekranı şeklinde oluyor.

 

yeni-kasa-renault-clio-5-resimleri

Yeni Kasa Renault Clio 5 Ne Zaman Çıkacak?

Yeni kasa Renault Clio 5 modelinde öne çıkan diğer özelliklerde şu şekilde sıralanıyor:
8 farklı renkte iç ambiyans aydınlatma seçeneği,
ön koltuk ısıtma,
9 hoparlörlü BOSE premium ses sistemi,
12 adet ultrasonik sensörlü ön, arka ve yan park yardımı,
otomatik park sistemi,
geri görüş kamerası,
akıllı cihazlar için kablosuz şarj alanı,
360° kamera, bisikletli ve yaya algılama özellikli aktif acil fren destek sistemi,
Trafik ve Otoyol Destek Sistemi,
kör nokta uyarı asistanı,
şerit takip ve şeritten ayrılma ikaz sistemi,
adaptif hız kontrol sistemi.

Aracın fiyat bilgisi ve detaylı teknik bilgileri henüz açıklanmadı.





Audi Web Site        Mercedes Web Site        Bmw Web Site