Kampanyalar
Buradasınız: Anasayfa » Otomobil Haberleri » Tesla Model 3 Avrupa’nın en çok satılan elektrikli aracı oldu
Tesla Model 3 Avrupa’nın en çok satılan elektrikli aracı oldu

Tesla Model 3 Avrupa’nın en çok satılan elektrikli aracı oldu

Tesla Model 3’ü Avrupa’da yoÄŸun ilgi görüyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde üretilip, Avrupa topraklarına gönderilen Tesla Model 3, bölgedeki ikinci ayını geride bıraktı. Geçen ayların satış raporu ise yakın zamanda açıklandı. Tesla Model 3, rakiplerini geride bırakarak Avrupa’nın en çok satılan elektrikli aracı oldu.

ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın son modeli Model 3, Kuzey Amerika’da karşılaÅŸtığı yoÄŸun ilginin ardından Avrupa’da da kısa süre içinde ciddi satış rakamlarına ulaÅŸarak dikkatleri üzerine çekti.

Jato Dynamics tarafından paylaşılan verilere göre, Şubat ayı boyunca Avrupa’da 3,630 adet Model 3 teslimatı gerçekleşti.

Model 3’ün en yakın rakibi ise 2,888 adet satılan hatchback modeli Renault Zoe oldu. Ayrıca, Model 3’ün 2,021 adetlik satış rakamına sahip Avrupalı BMW i3’ü geride bırakması da dikkat çekti.

Tesla’nın bu başarısının uzun vadeye nasıl yayılacağı ise rakiplerinin nasıl bir tepki göstereceği ve pazara süreceği orta ölçekli elektrikli araçlara bağlı.
Bu alana giriş yapacak olan Polestar 2’nin 2020’de pazara sunulacağı düşünülürse Model 3’ün alandaki önceliği elektrikli SUV Jaguar I-Pace, Audi E-Tron ve Mercedes EQC ile rekabet etmek olacak gibi görünüyor.

Kaynak: Jato Dynamics





Audi Web Site        Mercedes Web Site        Bmw Web Site