Kampanyalar
Buradasınız: Anasayfa » Otomobil Haberleri » Yerli Otomobil Türkiye TOGG
Yerli Otomobil Türkiye TOGG

Yerli Otomobil Türkiye TOGG

Yerli Otomobil Türkiye ülkemiz için bir milat ve mihenk taşı olarak görülüyor. Yeni nesil araçlar geliştiren TOGG büyük bir başarıya imza atarak yerli otomobilin startını verdi.
SUV konseptinde olacak model yeni bir soluk getirecek. Böylece Türkiye’nin modern yeni nesil yerli modeli hazırlanmış oldu. Yerli Otomobil Türkiye hakkındaki güncel tüm bilgileri ve yenilikleri paylaşacağız.

Yerli Otomobil Klasik SUV’lardan Farklı Olacak
TOGG CEO’su Karataş Avrupa’daki üreticilerden farklı olacaklarını duyurdu. Böylece yerli otomobil muadillerinden farklı olacak.

Geçtiğimiz aylarda hatırlayacağımız gibi üretim fabrikası için temel atma töreni düzenlenmişti. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açılışa katılmışlardı. Böylece Bursa Askeri Hara bölgesine yapılacak fabrikanın temel atma törenine devletin ileri gelen kademeleri katılmıştı. Bu da projenin ciddiyetini gösteriyor. Önde gelen yetkili isimler, üretim sürecinin pandemiden dolayı aksamayacağının sözünü vermişlerdi.

TOGG Üst Yöneticisi Karakaş şöyle konuştu:
“Planlarımız doğrultusunda Avrupa’da klasik üretici olmayan, bizim gibi yeni nesil kurulmuş şirketlerden ortaya çıkan ilk SUV üreticisi olacağız. 2023’te üretim başlangıcında yüzde 51 yerlilik oranında olacağız. Bunu 2025’in sonunda yüzde 68’e yükselteceğimize inanıyoruz.

İş ortaklarımızın yüzde 75’i Türkiye’den ve çoğunluğu TAYSAD üyelerinden oluşan kuruluşlar, yüzde 25 oranında ise yurt dışı kaynaklı kuruluşlarla tedarik altyapımızı sağladık.

Klasik anlamda bugünkü üretilen otomobillerin karlılığı ve ölçek ekonomi içerisindeki adetleri de düşüyor. Özellikle yeni teknoloji ve mobiliteden kaynaklanan gelirlerin, çift basamaklı karlılık getirdiğini ve hızla büyümekte olduğunu görüyoruz.

Gerek 150 sene önce yolculuğa çıkmış olsun gerek yeni çıkmış olsun tüm üreticilerin, bu karlı alanlara yönelmeleri gerektiğini görüyoruz.Bu yeni alandaki faaliyetler çok boyutlu olarak bir şirketin tek başına kontrol edeceği çerçevenin dışındadır.

Bu durum, artık işbirliğine daha açık ve kullanıcı odaklı organizasyonların başarılı olacağını bize gösteriyor. Gelecekte büyük ve çok parası olanlar değil, çevik olabilenlerin başarılı olacağını görüyoruz.”

TOGG’un resmi twitter hesabından paylaşılan videoda şu ifadeler yer aldı:

“Gemlik Tesisimizin boyahane, enerji ve gövde binalarının alt yapı çalışmaları tamamlandı. Boyahane binası temelinin demir montajı başladı.”

Gemlik tesisinin zemin güçlendirme çalışmalarının yakında tamamlanacağı açıklandı. Ayrıca boyahane binası temelinin demir montajının başladığı açıklandı.

Bakan Mustafa Varank: Yerlilik Oranı Yüzde 51

Yerli Otomobil fabrikanın inşaat süresinin 18 ay olmasını öngörüyor. Faaliyete başlaması ve ekipmanların tamamlanması ise 2022 yılının 4. çeyreğini bulacak. 2022 yılı içinde üretim bandından ilk araçların inmesi bekleniyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Türkiye’nin Otomobilinin yerlilik oranı hakkında açıklamasında şöyle söyledi:

“Eğer burada yabancılarla çalışmamız gerekiyorsa biz bundan çekinmeyiz. Dünyadaki en iyi teknolojiyi getirip kendi tasarımımıza entegre edebiliriz. Aracımız piyasaya yüzde 51 yerlilikte çıkacak. 2026’da yerlilik oranı yüzde 68 seviyesine çıkacak. Dünyada elektrikli otomobillerin tamamında elektrik motorlarının ve pil teknolojilerini birkaç firmadan geldiğini görüyoruz ama Almanya’da ‘Bunun içindeki piller niye Çin’den geliyor?’ diye soran yok.”


Yeni Model Otomobiller için
Tıklayın

Otomobil Kampanyaları için Tıklayın





Audi Web Site        Mercedes Web Site        Bmw Web Site