Kampanyalar
Buradasınız: Anasayfa » Otomobil Haberleri » Hyundai Ioniq 5’in Tanıtımı Yapıldı
Hyundai Ioniq 5’in Tanıtımı Yapıldı

Hyundai Ioniq 5’in Tanıtımı Yapıldı

Koreli otomobil üreticisi Hyundai, elektrikli modeliyle büyük ilgi gördü. Hyundai’nin planı, hibrit modeli Ioniq’i elektrikli bir marka haline getirmekti. Bu planın ilk adımı geçtiğimiz günlerde atıldı. Merakla beklenen Ioniq 5, otomobil severlerin karşısına çıktı.

Yeni modelin, tanıtımın ilk haftasında rekor seviyede talep aldığı belirtiliyor. “Project 45” konseptinin seri üretim versiyonu olarak bilinen Ioniq 5, sadece Avrupa’da 235 binden fazla talep gördü.

Hyundai’nin geçmişi ve geleceği tek araçta

Ioniq 5, teknolojisiyle geleceğe ışık tutarken, tasarımıyla da markanın geçmişini hatırlatıyor. Zira Ioniq 5’in ilham kaynağı, markanın 45 yıl önce piyasa çıkan ilk modeli Pony.

Ioniq 5, kompakt bir CUV. Model, iki farklı güç seçeneğine ve hızlı şarj teknolojisine sahip. Onu rakiplerinden ayıran en belirgin özelliği ise enerjisini çevresiyle paylaşmayı seviyor olması. Elektrikli otomobil Hyundai Ioniq 5, sadece kendini değil diğer otomobilleri de şarj ediyor.

hyundai-ioniq-5-interior-dashboard-2

Ioniq 5, Hyundai’nin elektrikli araçlar için özel olarak inşa ettiği yeni platformu Electric-Global Modular Platform yani kısaca E-GMP üzerinde yükseliyor. Çevre dostu malzemelerden üretilmiş olan platform, uzatılmış bir dingil mesafesi üzerinde farklı oranlara sahip. Bu da oturma alanı ve bataryaların yerleşiminde dikkat çeken bir değişimi gözler önüne seriyor.

Otomobil tutkunları, yeni model ile ilk kez 2019 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanışmıştı. Hyundai 45 konsepti adıyla tanıtılan model, yenilikleriyle beğeni toplamıştı. Modelle gelen yeniliklerden biri, kaput sistemi. Kapaklı kaput, panel boşluklarını en aza indiriyor. Ön tamponun yatay dizaynı da işin içine giriyor ve kullanıcıları, aracın ön kısmında, Hyundai’nin diğer modellerinden farklı bir aydınlatma teknolojisi karşılıyor.

hyundai-ioniq-5-charging-1

Ölçüleri Değişebilen Bir İç Mekan

İç mekanın ölçüleri isteğe göre değiştirilebiliyor. Koltuklar ve kokpit, 140 mm’ye kadar hareket edebiliyor. Hareketli iç mekanda bataryalar için düz bir zemin sağlanmış durumda. Mekan genişliği de konforu arttıracak şekilde, isteğe bağlı olarak ayarlanabiliyor.

Ioniq 5, çevreye duyarlılığını iç mekanda da gözler önüne seriyor. Çünkü aracın içine girilir girilmez, pet şişe, doğal yün iplik, bio pet iplik ve ekolojik derinin; koltuk, kol dayama, zemin, kapı döşemesi ve tavan döşemesine dönüşümüne tanıklık ediliyor.

Koltukların yerleşimiyle, iç mekan alanı ihtiyaca göre şekilleniyor. Ioniq 5’in bagaj hacmi, koltukların tam olarak dik olduğu konumda 531 litre. İkinci sıra koltuklar katlandığında, 1600 litrelik bir yükleme alanına sahip olunuyor. İkinci sıra koltuklar ayrıca, 135 mm’ye kadar öne doğru kayabiliyor. 6:4 oranında katlanma özelliği de bulunuyor. Ioniq 5’in ön tarafında 57 litreye kadar ek bagaj kapasitesi de mevcut.

hyundai-ioniq-5-side-1

2 Farklı Güç Seçeneği

Ioniq 5’te iki pil paketi seçeneği var: 58 kWh ya da 72.6 kWh. Bir seçenek daha sunuluyor. Kullanıcılar, araçlarını yalnızca arkadan motorlu ya da hem ön hem de arkadan motorlu olacak şekilde seçebilecek.

Tüm opsiyon seçeneklerinde 185 km/s’lik azami hız bulunuyor. Aracın 0’dan 100 km/s hıza çıkma süresi 5,2 saniye. İki tekerlekten çekiş (2WD) ve 72.6 kWh pil kombinasyonuyla ortalama 470-480 km arası (WLTP) bir menzile ulaşabilen araçta, elektrik motor opsiyon listesinin en üst seviyesinde 225 kWh (301 beygir) ve 605 Nm torkluk bir güç çıkışı bulunuyor. Bu versiyonda dört tekerlekten çekiş (AWD) seçeneği de mevcut.

Hızlı Şarj Oluyor; Enerjisini Paylaşıyor
Ioniq 5, 350 kW’lık bir şarj cihazıyla sadece 18 dakikada yüzde 80’e kadar şarj edilebiliyor. 5 dakikalık şarj ile 100 km menzile ulaşabiliyor.

Ioniq 5’in E-GMP platformu, 400 V ve 800 V şarj altyapılarını destekliyor; ek bileşenlere ya da adaptöre ihtiyaç duymadan 400 V şarjla birlikte standart olarak 800 V şarj özelliği de sunuyor.

 

hyundai-ioniq-5-rear-1

Ioniq 5, çevreye olduğu kadar çevresine de duyarlı. Bir çeşit powerbank görevi üstlenebilen araç, V2L işleviyle elektrikli bisiklet, elektrikli scooter, elektrikli kamp ekipmanlarının yanı sıra, diğer elektrikli otomobilleri de şarj edebiliyor.

Ioniq 5’in Ön Camına Dikkat
Koreli otomotiv üreticisinin, ön camı ekrana dönüştürdüğü ilk modeli Ioniq 5. Otomobilde AR HUD (Arttırılmış Gerçeklik Baş Üstü Ekranı) teknolojisi dikkat çekiyor. Anlık bilgiler, navigasyon, çevreyle ilgili görüntüler ve sürüş yardımcıları, artırılmış gerçeklik teknolojisi ile ön camın karşısındaki görüş alanlarına yansıtılıyor.

Elektrik Yarışında Kıyasıya Rekabet
Hyundai, yeni modelini tanıtır tanıtmaz büyük ilgi gördü. Ioniq 5 için, yaklaşık bir hafta içinde, sadece Avrupa merkezli olarak 235 bini aşkın talep geldiği belirtiliyor. Hyundai’nin yeni bir modeliyle ilk kez bu kadar hızlı hatta rekor denecek hızda çıkış yaptığı yorumları geliyor.

Ioniq 5 dikkatleri üzerine çekerken Hyundai’nin bir sonraki adımı, Ioniq 6 adıyla gelecek olan elektrikli bir sedan. Ardından da Ioniq 7 adıyla elektrikli bir SUV modelinin gelmesi bekleniyor.

 


Yeni Model Otomobiller için
Tıklayın

Otomobil Kampanyaları için Tıklayın





Audi Web Site        Mercedes Web Site        Bmw Web Site