Kampanyalar
Buradasınız: Anasayfa » Otomobil Haberleri » Zırhlı Skoda Superb Wagon Fiyatı Ne Kadar ?
Zırhlı Skoda Superb Wagon Fiyatı Ne Kadar ?

Zırhlı Skoda Superb Wagon Fiyatı Ne Kadar ?

Zırhlı otomobiller, bazen bir 1980 model Fransız hatchback şeklinde, bazen de tamamen elektrikli bir sedan olarak karşımıza çıkabiliyorlar.
Fakat genelde zırhlı araç denildiğinde akla bir limuzin veya SUV geliyor. En azından kimsenin aklına bir Skoda Superb gelmezdi, hem de station wagon gövde tipinde.

Haberimize konu olan bu Skoda Superb, PAS 300 prosedürüne göre zırhlandırılmış. Bu da mermi ve patlamalara karşı dayanıklı olduğu anlamına geliyor. Bu projenin tamamlanmasının ise 3 yıl civarında bir süre aldığını öğreniyoruz.

zırhlı-skoda-superb-wagon-fiyati-ne-kadar-1

Tamamen normal bir Superb wagon’a benzeyen araçtaki değişiklikleri saymak gerekirse, kurşun geçirmez camlar, güçlendirilmiş çelik gövde ve çeşitli kompozit materyaller sayılabilir. Mühendisler aynı zamanda artan ağırlık sebebiyle süspansiyon ve frenleri de bununla uyumlu olacak şekilde değiştirmişler. Bunun yanı sıra acil durum ışıkları ve sirenleri, run-flat lastikler (patlasa bile belli bir müddet yol alabilen) gibi donanımlar da bu araçta bulunuyor.

Zırhlı Superb wagon’un kaputunun altında standart 2.0 litrelik turbodizel motora yer verilmiş. Bu motor 187 beygir güç üretiyor ve araç zırhlı olsa dahi 190 km/s gibi hızlara ulaşabiliyor. Yani normal Superb 2.0 TDI’a göre 40 km/s daha az bir maksimum hıza sahip diyebiliriz. Bu da böylesine ağırlaşmış bir araç için gayet iyi bir değer. Fakat normal Superb wagon 2.0 TDI’ın 8.4 saniyelik 0-100 km/s hızlanma değerinden gözle görülür ölçüde daha yavaş bir hızlanma değerine sahip olacağı da şüphesiz.

zırhlı-skoda-superb-wagon-fiyati-ne-kadar-2

Oldukça başarılı özelliklere sahip olan Superb wagon’un bir dezavantajı ise 157.000$ yani 717.000TL’ye denk gelen ücreti oluyor. Bu da bu aracı bir Mercedes-AMG E63 S Wagon’dan daha da pahalı yapıyor. Skoda, bu zırhlı Superb wagon’u kısa süre içerisinde İngiltere’de 3 yıllık bir garanti ile satmaya başlayacak.

zırhlı-skoda-superb-wagon-fiyati-ne-kadar-3

Kaynak: Skoda





Audi Web Site        Mercedes Web Site        Bmw Web Site