Kampanyalar
Buradasınız: Anasayfa » Otomobil Haberleri » McLaren GT, süper otomobili olmaya hazır
McLaren GT, süper otomobili olmaya hazır

McLaren GT, süper otomobili olmaya hazır

Bu süper otomobil, McLaren’in bugüne kadarki en konforlu ve geniş modeli oluyor.

İngiliz süper otomobil üreticisi McLaren, GT adlı yeni süper otomobil modelini tanıttı. Firma, açıklamalarında bu “grand tourer” yani “spor uzun yol otomobili” niteliğindeki yeni aracının bu segmentte dengeleri değiştireceğini de özellikle vurguluyor. Çünkü McLaren GT; hafif gövdesi, çok güçlü yeni çift turbolu V8 motoru, bugüne kadarki McLaren’ler arasında en geniş iç mekan hacmi gibi özelliklerinin kombinasyonu sayesinde eşsiz bir araç olmuş. McLaren, bu otomobilin spor bir uzun yol otomobili olmasının yanı sıra, bir süper otomobil ruhunu da kaybetmediğini de belirtiyor.

McLaren’in geliştirmekte olduğu diğer yeni bir modeli olan Speedtail ile DNA’sını paylaşan McLaren GT, tamamen yeni bir müşteri kitlesine de hitap ediyor diyebiliriz. Çünkü McLaren’in bugüne kadar sunduğu tüm otomobilleri doğrudan birer süper otomobildi ve konfor konusunda fazla bir şey veremiyorlardı. Fakat McLaren GT, uzun yolculuklarda konfor isteyen müşterileri de memnun edeceğini vaad ediyor. McLaren aynı zamanda GT adlı bu yeni modelinin, bu segmentteki diğer rakiplerine göre daha hafif, daha güçlü ve daha tepkili olduğunu da belirtiyor.

Aracın monokok şeklindeki kabin bölgesinin karbonfiberden üretilmiş olması gibi şeyler sayesinde de toplam ağırlığı sadece 1.530 kg olmuş. Arka kısımda da 420 litrelik hacme sahip bir bagaj yer alıyor. Elektrikli olarak açılıp kapanabilen arkadaki camlı bagaj kapağının yavaş kapanma özelliği de standart olarak geliyor. McLaren, aracın motoru ve egzoz sistemini de olabildiğince aşağıya konumlandırıldığını ve bu sayede aracın iç mekanında iyi bir hacim elde edildiğini de belirtiyor. 420 litrelik bagaja ek olarak ön kısımda 150 litrelik başka bir depolama alanı da yaratılmış. Yani toplamda 570 litrelik bir depolama hacmi sunulmuş oluyor.

mclaren-gt-super-otomobili-resimleri-3

McLaren GT’nin felsefesine sahip bir önceki model olan 570GT’ye baktığımızda ise toplam depolama hacminin 370 litre olduğunu görüyoruz. Yani depolama alanları konusunda oldukça iyi derece iyileştirme yapılmış.
Aracın kabini içerisine bakıldığı zaman yine uzun yolculuklara göre konfor da göz önüne alınarak tasarlandığını görüyoruz. Elektrikli olarak ayarlanabilen ve ısıtmalı koltuklar, uzun yolculuklarda konforu üst düzeyde tutmak için özel olarak tasarlanmışlar. Bel, omuz ve baldır destekleri de zaten gayet iyi görünüyor. McLaren, bu iç mekanın firmalarının bugüne kadarki en gelişmiş bilgi eğlence sistemine sahip olduğunu da söylüyor. Ayrıca araç içerisindeki ambiyans aydınlatması, elektrokrom cam tavan gibi donanımlar da iç mekanı çok iyi tamamlamışlar. 12 hoparlörlü Bowers & Wilkins ses sistemi ise bir opsiyon olarak bu iç mekanla birlikte sunuluyor.

mclaren-gt-super-otomobili-resimleri-2
McLaren, GT adlı bu yeni modelinde konforu daha da artırmak için motor kısmında da bazı malzeme değişiklikleri yapmış. Bu sayede aracın şasisinden gelebilecek sesler azaltılmış. Aracın motorundan bahsetmek gerekirse de McLaren’in 4.0 litrelik çift turbolu V8 motorunun yeni bir versiyonunu görüyoruz. Bu motor 628 beygir güç ile 630 Nm tork (5.500 ile 6.500 devir arasında) üretiyor. Aracın şanzımanı da 7 ileri çift kavramalı bir şanzıman olarak seçilmiş ve araç bu sayede 0-100 km/s hızlanmasını 3.2 saniye gibi kısa bir sürede tamamlayabiliyor. McLaren, aracın maksimum torkunu 3.000 ile 7.250 devir arasında anlık olarak sunabildiğini ve bu sayede sollama ve ara hızlanmaların çok başarılı olduğunu da belirtiyor.
mclaren-gt-super-otomobili-resimleri

McLaren GT’nin süspansiyon sisteminin de aynı 720S modelinde olduğu gibi sensörlü bir sisteme bağlı olarak çalıştığı açıklanıyor. Bu sistem kapsamında aracın sensörleri yolun ilerisini okuyarak süspansiyon ayarlarını sadece 2 milisaniye gibi bir sürede değiştirebiliyorlar. Bunlara ek olarak aracın direksiyon sistemi de Comfort, Sport ve Track adında 3 farklı moda sahip. Müşterilere yapılacak teslimatlarının yıl sonunda başlayacağı belirtilen McLaren GT’lerin başlangıç fiyatı ise 210.000$ olarak belirlenmiş. Bu da 1.27 milyon TL’ye tekabül eden bir fiyat oluyor.

mclaren-gt-super-otomobili-resimleri-4

Kaynak: McLaren





Audi Web Site        Mercedes Web Site        Bmw Web Site