Kampanyalar
Buradasınız: Anasayfa » Otomobil Haberleri » Yeni Hyundai KONA’nın yeni özellikleri
Yeni Hyundai KONA’nın yeni özellikleri

Yeni Hyundai KONA’nın yeni özellikleri

Makyajlanan Hyundai KONA’nın yeni özellikleri

Hyundai, B-SUV sınıfındaki başarılı modeli KONA’yı makyajlayarak daha çekici hale getirdi. Hyundai, sportif özelliklere sahip N Line versiyonuyla da SUV sınıfında farklılık sunuyor. Yeni Hyundai KONA’nın dizel ve benzinli motorlarında 48 volt hafif hibrit teknolojisine yer veriliyor. Hyundai KONA 1.6 T-GDI versiyonu ise tam 198 hp güç üreterek, B-SUV segmentinde oldukça güçlü bir model seçeneği olarak dikkat çekiyor.

Hyundai, Avrupa’daki iddiasını artırmak ve özellikle SUV segmentindeki yükselişini sürdürmek için KONA modelini makyajlayarak geliştirdi. Mevcut modeli daha da zenginleştiren ve yeni donanım teknolojilerine yer veren Hyundai, sportif donanım seviyesi olan N Line versiyonuyla da genç kullanıcıların ilgisini çekmeyi hedefliyor.

KONA, ilk kez piyasaya sunulduğu 2017 yılından bu yana Hyundai markası için Avrupa’da bir başarı öyküsü oldu. Hızla büyüyen SUV segmentinde önemli bir pazar payına sahip olan Hyundai KONA, Avrupa’da 228 bin adetten fazla sattı. KONA, 2018 yılında iF Tasarım Ödülü, Red Dot Ödülü ve IDEA Tasarım Ödülü alarak tasarım açısından ne denli iddialı olduğunu kanıtlamış oldu. Ayrıca, alternatif yakıtlı otomobiller alanında, dünyanın elektrikli ilk B-SUV modelini KONA Electric adıyla satışa sunan Hyundai, elektrikli araçlara doğru teknolojik evrim geçiren otomobil dünyasında, rekabet açısından da elini güçlendirmiş oldu. Geçtiğimiz yıl KONA Hybrid seçeneğini de satışa sunan Hyundai, şimdi de 48 volt hafif hibrit teknolojisine yer veriyor.

 

Hyundai KONA N Line

Hyundai Global Tasarım Merkezi Kıdemli Başkan Yardımcısı SangYup Lee, “Yaptığımız araştırma ve analizlere göre KONA sahiplerinin çok mutlu olduğunu görebiliyoruz. Biz de tasarımlarımızı hazırlarken mutlu müşterilerimizden ilham alıyoruz” diyerek tasarımın aslında ne kadar önemli olduğunun altını çiziyor.

Makyaj operasyonu ile birlikte sürüş keyfi geliştirilen Hyundai KONA, aynı zamanda sıra dışı tasarımıyla da kullanıcısıyla arasında güçlü duygusal bir bağ kuruyor. Bu doğrultuda hazırlanan N Line versiyonu, güncel modele göre daha sportif ön ve arka tasarımıyla farklılık gösteriyor. Gelişmiş LED gündüz sürüş farları, yeni tampon tasarımı ve yeni far teknolojisi sayesinde dar ve keskin bir görünüm sunuyor. Gövde rengi ve plastik parçalarıyla dikkat çeken otomobil, yeni nesil 18 inç jantlarla da oldukça hoş bir duruş sergiliyor.

KONA’nın yeni tip ön ızgarası, N Line versiyonuna özel olarak üretiliyor. Standart versiyona göre aşağıya doğru uzanan ön tampon, daha geniş hava açıklıklarıyla donatılmış. Izgarada ve çamurluklarda yer alan N Line logosu ile farklı olduğunu vurgulayan otomobil, arka stop lambalarıyla da dinamik görüntüsünü tamamlıyor.

Arka tampon, gövdeye kontrast bir renkle sunulurken daha büyük bir difüzör ile aerodinamik yeteneği arttırılıyor. Tek taraflı çift susturucu ile desteklenen arka taraf, köşelere yerleştirilen küçük spoylerle daha iyi bir hava akışı gerçekleştiriyor.

 

İç mekanda tek tonlu siyah N Line renk paketi ile satışa sunulacak olan otomobilde kumaş, deri veya süet koltuklar bulunuyor. Buna ek olarak, N Line vites topuzu, koltuklardaki kırmızı dikişler, metal pedallar ve direksiyondaki N logosu daha sportif bir görünüm sunuyor. Ayrıca, makyajla beraber gelen yeni konsol da gösterge panelinde ve ortadaki multimedya ekranında farklılık yaratıyor. Gösterge paneli, daha ferah bir atmosfer sunmak için ön cama doğru yatırılarak daha geride konumlandırılmış.

Konfor seviyesini yükseltmek için elektrikli park freni eklenen otomobilin ortam aydınlatması da kalite algısını arttırıyor. Orta bardak tutucu, yolcu ve sürücü ayak bölgesini aydınlatılarak aracın şık ve sportif tarzı ön plana çıkarılıyor. Ayrıca, hoparlörlerin etrafındaki yeni halkalar ve alüminyum kaplamalı hava delikleri de oldukça zarif görünüyor.

Hyundai KONA, cesur ve sıra dışı tasarımı ile özellikle B-SUV segmentinde yeni bir ikon haline geldi. Boyutları itibarıyla Yeni KONA, önceki modele göre 40 mm daha uzun ve geniş. Beş adet yeni gövde rengiyle üretilen KONA, önceki modelde de olduğu gibi yine siyah tavan rengiyle de satın alınabilecek.

Hyundai KONA, 10,25 inçlik bir dijital multimedya paneli ile gelirken aynı yeni bağlantı özelliklerini de sunuyor. Yeni AVN ekran, bölünmüş ekran işlevi görürken ayrıca birden çok Bluetooth bağlantısı destekliyor.

Yeni Hyundai KONA’nın dış ve iç tasarımı kadar teknik özelliklerini de heyecan uyandırıyor. Hyundai SmartStream imzalı yeni 1.6 litrelik benzinli turbo motor, 177 yerine artık 198 hp güç üretiyor. Bu performanslı üniteyi 7 ileri çift kavramalı şanzımanla donatan Hyundai, hem iki tekerlekten hem de dört tekerlekten çekişli varyasyonları satışa sunuyor.

Daha fazla yakıt verimliliği için 48 voltluk hafif hibrit teknolojisini sunan Hyundai, standart olarak 136 PS’lik 1.6 litrelik Smartstream dizel ve 120 PS’lik 1.0 litrelik T-GDI Smartstream benzinli motorla satışa başlayacak. Müşteriler, 48 volt hafif hibrit teknolojisini isteğe bağlı olarak 7 ileri DCT veya 6iMT şanzıman ile tercih edebilecekler.

Yeni KONA’nın, 1,6 litre GDI motor ve 141 PS kombine güce sahip Hybrid versiyonu da SUV tutkunlarının beğenisine sunulucak. Hyundai KONA Hybrid modeli, 32 kW’lik elektrik motora sahip ve bu gücünü 1.56 kWh lityum polimer pilden alıyor. Hyundai Yeni KONA ve KONA N Line yıl sonuna doğru Avrupa ve eş zamanlı olarak Türkiye’de satışa sunulacak. Merakla beklenen Yeni KONA Hybrid ise 2021’in ilk çeyreğinde bayilerdeki yerini alacak.

 

Hyundai KONA SMART

Hyundai, B-SUV segmentindeki temsilcisi KONA için yeni bir donanım seviyesi daha geliştirdi. Temmuz ayının ikinci yarısında satışa sunulan “SMART” adlı donanım seviyesi, hem şehir içinde hem de uzun yolculuklarda kullanıcısına üst düzey konfor vadediyor.

Hyundai KONA’nın yeni donanım seviyesi SMART, 18 inç alüminyum alaşımlı jantları, elektrikli açılabilir cam tavanı ve 7 inç Multimedya Eğlence & Sesli Kontrol Sistemi (Bluetooth) ile öne çıkıyor.

Hyundai KONA SMART’da sunulan arka park sensörü, arka görüş kamerası ve arka kol dayama gibi özellikler de giriş seviyesine eklenen donanımlar olarak sıralanıyor.

Hyundai KONA SMART, şimdilik sadece 1.6 lt dizel motor ve 7 ileri DCT şanzıman ile satın alınabiliyor. Hyundai’nin yeni geliştirilen Smartstream 1.6 litre dizel motoru, sürtünme oranındaki önemli bir düşüş ile oldukça verimli bir turboşarj performansı da sunuyor. Genel olarak, motorun yapısı hafif malzemeler uygulanarak optimize ediliyor. Bu da önemli bir ağırlık azalması ve daha düşük motor gürültüsü anlamına geliyor. Rakiplerine göre daha sessiz ve daha düşük titreşim seviyesine sahip KONA, böylelikle bir dizel motordan daha çok benzinli modelleri anımsatıyor.

Hyundai KONA EV
Hyundai, tamamen elektrikli B-SUV modeli KONA EV’den global olarak yüz bin adetten fazla sattı. Sadece iki yıl içinde bu önemli başarıya ulaşan Hyundai KONA EV, hızlı şarj özelliği ile öne çıkıyor. Hyundai, 2025 yılına kadar yılda 560.000 adet elektrikli araç gerçekleştirmek istiyor.

Hyundai Motor Company’nin dünya çapında ödüllü, tam elektrikli kompakt SUV modeli olan Hyundai KONA Electric, satışlarda 100.000 adeti aştı. Aynı zamanda dünyanın elektrikli ilk B-SUV modeli unvanına sahip olan KONA Electric, Mart 2018’de piyasaya sürülmesinden bu yana sınıfındaki öncü özelliklerle popüler olmayı başardı. KONA Electric, Amerika ve Avrupa pazarındaki güçlü rakiplerine karşılık, uzun sürüş menzili, hızlı şarj özelliği, güvenlik ve konfor donanımlarıyla dikkat çeken bir model.

Birçok ülkede “Yılın Elektrikli Otomobili” ödülünü kazanan KONA Electric, tam şarjla beraber 415 km yol gidebiliyor. Bununla beraber, LED farları, gündüz sürüş farları ve yeni tasarım unsurlarıyla beraber elektrikli modellerde fark yaratabiliyor. Yüksek verimli elektrikli motoru sayesinde 201 beygir güç üretebilen araçta yüksek voltajlı 64 kWh iyon pil kullanılıyor. Birçok aktif ve pasif güvenlik sistemleriyle de donatılan otomobil, kablosuz telefon şarj sistemi, 10.25 inçlik dokunmatik multimedya ekranı ve Apple Carplay-Android Auto mobil özellikleriyle kullanıcısına üstün bir konfor vaad ediyor.

Ayrıntılı ve güncel bilgileri Hyundai Yetkili Satıcılarından alabilirsiniz.





Audi Web Site        Mercedes Web Site        Bmw Web Site