Kampanyalar
Buradasınız: Anasayfa » Otomobil Teknolojileri » Araba Motoru Neden Sarsıntılı Çalışır veya Tekleme Yapar ?
Araba Motoru Neden Sarsıntılı Çalışır veya Tekleme Yapar ?

Araba Motoru Neden Sarsıntılı Çalışır veya Tekleme Yapar ?

Aracınızın sarsıntılı yada teklemeli bir şekilde çalışması fazla dikkate alınması gerek önemli bir konudur.
Araçların motorları içten yanması nedeniyle biraz da olsa sarsıntı olması normal olabilir. Ama bu sarsıntı aşırı fazla ise aracın motorunda ciddi bir sorun var demektir.
Kullanılan yakıtın kötü olmasından dolayı motorun sarsıntı bir şekilde çalışmasını sağlar.

Aracınızın sarsıntılı yada teklemeli bir şekilde çalışması fazla dikkate alınması gerek önemli bir konudur. Araçların motorları içten yanması nedeniyle biraz da olsa sarsıntı olması normal olabilir. Ama bu sarsıntı aşırı fazla ise aracın motorunda ciddi bir sorun var demektir. Kullanılan yakıtın kötü olmasından dolayı motorun sarsıntı bir şekilde çalışmasını sağlar. Bu yüzden kullanılan yakıtın kaçak yakıt olmaması ve bilindik kaliteli bir yakıt yerinden almanız aracın sarsıntısını düzeltmek için etkili olacaktır.

 

Aracınız seyir şeklindeyken özellikle de yokuş çıkıyorsanız ve aracınız da oldukça fazla yük var ise ya da aracın kalkış durumunda sarsıntı ve tekleme yapıyor ise muhtemel bir şekilde aracın ateşlemesinden kaynaklanan bir sorun olabilir. Bujiler pislenmiş yada aşırı yağlanma nedeniyle de olabilir. Bujilerin kablosu deforme olabilir ve ateşleme yapmıyor yada elektriği bujilere gönderememe nedeniyle de araç tekleme yapabilir.

Aracın endüksiyon bobin kablosunun bağlantısı gevşemesi veya oksitlenmesi sorunundan da sarsıntılı ve tekleme yapma ihtimali yüksektir. Ayrıca akünün kutup başlarının gevşemiş veya oksitlenme olabilir. Aracın sarsıntılı ve tekleme sorunun oluşmasında olan diğer sorunlar ise araç rölanti halinde çalışırken olan bir sarsıntı da avans ayarlarının bozuk olması nedeniyle ve ayrıca boğaz kelebeğinin pislenmesinden dolayı da olur.

 

Motora düzensiz bir şekilde hava giriyor olma ihtimali de vardır. Motora düzensiz bir şekilde giren havaları engellemek için gereksiz boşlukları kapatmak gerekir. Hava filtresinde de tıkanıklık nedeniyle araçta tekleme sorunu olur. Ayrıca araç yakıt filtresinde olan tıkanmalar nedeniyle de motora düzensiz bir şekilde yakıt giriyor olma ihtimali de vardır ve enjeksiyonlar da tıkanma vardır. Motor sarsıntısı size küçük bir sorun olarak gözükebilir ama ilerledikte ciddi sorunlar açar bu yüzden kısa zaman da bakım yapılması gerekir.

 

Araba Motorundaki Sarsıntı ve Teklemeyi Engellemek İçin:

Aracın belirli bir zamanlar da kontrol edilmesi gerekir. Bu bakımlar sırasında motorda ki eskimiş ve çalışmayan parçaları çıkartıp yerine yenileriyle değiştirmek gerekir. Bu değişim sonucunda motorun sarsıntılı ve tekleme gibi sorunları ortadan kalmış olacaktır. Motor bağlantı ayarlarının eksik bir şekilde olması ve hortumların ezik, çürük ve yırtılma gibi sorunlar var ise kontrol edilmesi gerekir bu şekilde motorun daha iyi sarsınsıntısız bir şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz.

 

Avans ayarı ve boğaz kelebeğinin gibi parçaları kontrol edip güzelcene temizlenmesi sonucu sarsıntı ve tekleme sorunu ortadan kalkacaktır. Supap ayarlarını doğru bir şekilde yaptırılması motorun daha sağlıklı tekmesiz çalışmasını sağlayacaktır.

Kompresson basıncı düşük olması nedeniyle de motor teklemeli ve sağlıksız bir şekilde çalışmasına neden olabilir. Bu yüzden Kompresson basıncı ayarının zaman zaman kontrol etmek motorun daha sağlıklı ve motorun sarsıntı, tekmele gibi sorunlarını düzetlmek için etkili olacaktır.





Audi Web Site        Mercedes Web Site        Bmw Web Site