Kampanyalar
Buradasınız: Anasayfa » Otomobil Teknolojileri » İkinci Elde Motor Verimi Hilesi Nedir, Nasıl Anlaşılır?
İkinci Elde Motor Verimi Hilesi Nedir, Nasıl Anlaşılır?

İkinci Elde Motor Verimi Hilesi Nedir, Nasıl Anlaşılır?

İkinci el araç satın alırken mutlak olarak dikkat edilmesi gereken konulardan biri de, ilgili aracın motor durumunun ne düzeyde olduğudur.
Ne yazık ki, ikinci el araç satın alımında sıklıkla yaşanabilen motor verimi hilesi, bireylerin ekonomik bakımdan mağdur olmasına neden olabildiği gibi, ayrıca can ve mal güvenliği açısından da ciddi anlamda risklere maruz kalabilmesine de neden olabilmektedir.

Bu bakımdan ikinci el araç satın almadan önce, ilgili aracın motor bölümünün kusursuz bir şekilde analiz edilmesi gerekmektedir.

 

İkinci El Araçlarda Ne Gibi Motor Hilesi Söz Konusu Olmaktadır?

Bilinenin aksine ikinci el araçlarda motorun dış yüzeyi örneğin, tozlu veya kirli olması, ilgili araç motorunun hilelik olduğu anlamına gelmemekte veya tam tersi, ilgili araç motorunun son derece parlak ve göze hitap etmesi, ara. motorunun son derece sorunsuz bir biçimde çalıştığı anlamına gelmemektedir. Bu bakımdan ikinci el araç alımında motorun dış yüzeyine aldanılmamalı ve motorun iç kısmına odaklanılmalıdır. Birçok ikinci el araç satın alımında maruz kalınan motor hilesinde örneğin, ara. motorunda yağ kaçırma, motorun normal dışı farklı tonlardan ses çıkarması gibi olumsuz durumlar, ikinci el araç motorunun problemli olduğu anlamına gelmektedir.

 

İkinci El Araçlarda Motorun Yağ Yakması Nasıl Anlaşılmaktadır?

İkinci el earaçlarda motorun gereğinden fazlaca yağ yakması, araç motorunun sorunlu olduğu anlamına gelmektedir. Bu durumun kolayca anlaşılabilmesi açısından gazın sonuna kadar basılı bir biçimde tutulması durumunda yeni sekmeli yanma odasında yağ salınması söz konusu olabilmektedir.

 

İkinci El Araçlarda Motorun Temiz Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılmaktadır?

İkinci el araçlarda motorun temiz olup olmadığının kolayca anlaşılabilmesi açısından ise, ilgili aracın gazına sonuna kadar basılması durumunda, araç egzozundan duman gelmemesi halinde, araç motorunun yüksek ihmalle temiz olduğu anlamına gelmektedir. Ancak ikinci el araçlarda araç motorunun temiz olması, motorun dört dörtlük olduğu anlamına gelmemekte, araç sahibi motorda yağ kaçaklarını fark etmeyebilir, motordaki farklı ses tonlarını fark etmeyebilir, bu bakımdan ikinci el araçlarda motor verimi tespiti açısından yetkili araç servisine başvurulmalıdır.

 

İkinci El Araçlarda Motor Verimi Hilesi Riskleri Nelerdir?

İkinci el araçlarda motor verimi hilesi bireylerin can ve mal güvenliği açısından ciddi anlamda riskler teşkil etmektedir. Bu olumsuz durum sonucunda, kaza vakalarının meydana gelmesi, aracın trafikte ilerlerken biranda duraksaması, araç motorunun biranda aniden kilitlenmesi gibi ciddi problemler oluşabilmektedir.

 

Ayrıca ikinci el araçlarda motor verimi hilesi risklerinden biri de, örneğin, 20 bin tl ile satın alınan ikinci el araçta motor verimi hilesi görülmesi durumunda 10 bin tl de bu olumsuz durumun giderilmesi açısından harcanması gerekmektedir. Bu da araç sahibinin ek olarak yüksek miktarda masraf yapması anlamına gelmektedir. Bu bakımdan ikinci el araç satın alınmadan önce, araç motorunun sağlıklı olup olmadığının detaylı bir şekilde kontrol edilmesi, test edilmesi için ilgili araç servisine başvurulması gerekmektedir.





Audi Web Site        Mercedes Web Site        Bmw Web Site