Kampanyalar
Buradasınız: Anasayfa » Otomobil Haberleri » Audi A5 Sportback 2020 Model Özellikleri
Audi A5 Sportback 2020 Model Özellikleri

Audi A5 Sportback 2020 Model Özellikleri

Audi A5 Sportback

Audi A5 Sportback, A5 Coupe ve A5 Cabrio, şimdi daha yeni, daha yumuşak bir görünüm ve son teknoloji MMI dokunmatik çalışma konseptine sahip. Hafif hibrit teknoloji daha fazla konfor sunarken, yakıt tüketimini de azaltır. Güncellenmiş Audi S5 Sportback ve S5 Coupé’de bulunan elektrikli kompresörlü ve 48 voltluk ana elektrik sistemine sahip 3.0 TDI motor, güçlü çekme gücü sağlar.

Yeni tasarım dilin tam boyutlu sınıfın unsurları, güncellenmiş Audi A5’in sportif estetiğini karakterize ediyor. 2007’den beri ilk nesil bile sportif ve uyumlu vücut çizgisiyle büyüledi. 2016’dan ikinci nesil yeni, daha keskin vurgular ekledi. Audi artık dış kısmı önemli ölçüde revize etti, özellikle ön kısmı daha da güçlü bir çözüme yol açtı. Petek ızgaralı Singleframe düz ve biraz daha geniştir. Izgara üstündeki havalandırma yarıkları, 1984’ten itibaren klasik Audi Sport quattro’yu andırıyor. Kalın bir bıçak, daha büyük hava girişlerine sahip olan tamponun alt kenarını oluşturur. Yeni bir eşik, yandan bakıldığında daha ince bir görünüm sağlar; trapez borulara sahip bir difüzör eki aracın arkasını daha geniş gösterir.

A5 ürün hattındaki tüm gövde ve motor çeşitleri, standart ekipman olarak LED farlarla montaj hattından çıkar. Audi, isteğe bağlı bir yükseltme olarak dinamik dönüş sinyalleri içeren LED arka ışıklı Matrix LED farlar sunar. En üst seviyeyi seçen müşteriler Audi lazer ışığı, dinamik dönüş sinyallerine sahip LED arka lambalar ve dinamik ışık sekansı dahil olmak üzere Matrix LED farlar alıyor. Ekipman hattı konsepti de yenidir. Temel değişkenin yanı sıra, dış şimdi iki isteğe bağlı satırda mevcuttur: gelişmiş ve S hattı. S modelleri ve A5 Cabrio, ayrıca kendilerine özgü görünümleriyle geliyor. Dış hatlar şimdi S serisi ve tasarım seçimi iç ambalajlarıyla serbestçe birleştirilebilir. Müşteriler, yeni metal yeşil renk tonu bölgesi de dahil olmak üzere 12 boya yüzeyinden birini seçebilirler.

audi-a5-sportback-2020-model-ozellikleri-fotograflari-1

2020 Audi A5 Sportback

Audi A5 Sportback 2020 1024 0e 1024×768 – Audi A5 Sportback 2020 Hakkında Her Şey
A5 modellerinin iç kısımlarında yatay çizgiler hakimdir. Yeni işletim sisteminin kontrol merkezi olan bu büyük MMI dokunmatik ekran, gösterge panelinin odak noktası ve hafifçe sürücüye açılı. Çok renkli kontur / ortam aydınlatma paketi karanlıkta vurgular ekler. Tasarım seçme ekipmanı ile standarttır.

Çığır açan: bağlantı

Yeni MMI dokunmatik sistemi ile son derece bağlı Audi A5, çağdaş bir akıllı telefona benzer bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Akustik geri beslemeli 10,1 inç dokunmatik ekran, önceki modellerde kullanılan döner basma düğmesinin yerine geçiyor. Grafikler temiz ve küçültülmüş; Menü yapısı kullanıcının beklentilerini yansıtıyor. MMI araması, serbest metin girişine dayanır ve ilgili isabetleri çok hızlı bir şekilde verir. Doğal dilde ses kontrolü, günlük konuşmalardan birçok formülasyonu anlar. Çizginin üstü, MMI navigasyon artı bilgi-eğlence kontrol merkezidir.

 

Yeni fonksiyonlar aynı zamanda navigasyonu akıllı ve sezgisel hale getirir. Örneğin, daha önce sürülen rotalara dayalı rotaları önerir. Audi connect ve Audi connect plus, Audi’nin bu Temmuz ayında başlattığı çevrimiçi trafik işaretleri ve tehlike bilgileri, cadde otoparkı ve Arabadan Arabaya servis trafik ışığı bilgileri de dahil olmak üzere çok sayıda çevrimiçi hizmetten oluşuyor. Arabayı, trafik ışıklarını kontrol eden merkezi bilgisayara bağlar. MyAudi uygulaması aracı müşterinin akıllı telefonuna bağlar. Standart kişiselleştirme, kişisel ayarları ve tercihleri​​saklamak için yedi farklı kullanıcı profilinin oluşturulmasına izin verir. İsteğe bağlı dijital Audi bağlantı anahtarı, Android akıllı telefonu, kapıların kilidini açıp motoru çalıştırabilen bir araç anahtarına dönüştürür.

 

Güncellenmiş Audi A5, üçüncü nesil modüler bilgi-eğlence platformu (MIB 3), artan işlem gücüne sahip yeni bir ana ünite kullanıyor. Telefon ve Audi connect hizmetleri gibi şeyleri yerine getiren yeni eşit Haberleşme kutusuyla birlikte çalışır. Audi A5, bir Wi-Fi hotspot ile standart olarak geliyor. Sürücü, Audi sanal kokpitin tam HD, 12,3 inç ekranını (1.920 x 720 piksel) ve çok işlevli direksiyon simidi üzerinden kontrol eder ve üç görünüm arasında seçim yapabilir. Bu, önemli bilgileri sürücünün doğrudan görüş alanına yansıtan bir MMI araştırması ile tamamlanmaktadır.

 

A5 ürün hattına önemli bir yeni katkı talep üzerine fonksiyonlardır. Müşteriler artık arabalarını satın aldıktan sonra istedikleri zaman çevrimiçi olarak üç fonksiyon eklemek için myAudi uygulamasını kullanabilir: Audi navigasyon MMI plus, DAB + dijital radyo ve Audi akıllı telefon arayüzü. Üç dönem arasında seçim yapabilirler: bir ay, bir yıl veya sınırsız. Audi A5 telefonundaki Audi telefon kutusu ve 3D ses özellikli Bang & Olufsen Premium Ses Sistemi.

Audi, güncellenmiş A5 modelleri için birçoğu standart donanım olan sayısız sürücü destek sistemi sunar. Almanya’da, isteğe bağlı sistemler “Drive” ve “Park” paketlerine eklenmiştir.

audi-a5-sportback-2020-model-ozellikleri-fotograflari-2

Güncellenmiş Audi A5 modelleri, Avrupa’da 120 kW (163 hp) çıkış aralığında bulunmaktadır. Bu, güçlü V6 motorlarına sahip S modellerini de içerir. Motorlar, Euro 6d-temp emisyon standardının sınırlarını karşılamaktadır.

 

Piyasaya girişte, dört A5 motor modeli hafif bir hibrit sistemle (MHEV) donatılacak. Krank miline bağlı olan bir kayış alternatör marş, yavaşlama sırasında enerjiyi geri kazanır ve bunu kompakt bir lityum-iyon bataryada saklar. Dört silindirli motorlarla, MHEV sistemi, 12 voltluk elektrik sistemine ve yeni 48 voltluk ana elektrik sistemine S TDI modellerinde entegre edilmiştir. Örneğin, S5 TDI ile Audi ölçümleri, bu elektrifikasyonun, sürücü gaz pedalından çekildiğinde veya motorun kapatılması yoluyla günlük operasyonda yakıt tüketimini 100 kilometrede 0.4 litreye kadar azaltabileceğini göstermektedir. Start-stop aralığı alışılmadık derecede yüksek bir hızda başlar; yeniden başlatmalar hızlı ve sorunsuzdur.

Tüm A5 modellerinde yedi vitesli bir S tronic veya sekiz vitesli bir tiptronik olan otomatik bir şanzıman bulunur. quattro sürücü, orta sınıf motor çeşitleri için bir seçenek olarak mevcuttur ve en güçlü üç modelle birlikte standart olarak gelir.

Ekili sportiflik: askıya alma

 

Süspansiyon, tüm A5 modellerinin taşıdığı ekili sportifliğe mükemmel bir şekilde uyum sağlıyor. Standart ayar sportif, ancak rahat. Daha sert bir spor süspansiyonu ve kontrollü sönümlendirmeli bir süspansiyon seçenek olarak mevcuttur. Sonuncusu, en az 140 kW’lık tüm modellerde standart olarak sunulan Audi drive select dinamik taşıma sistemine entegre edilmiştir. Direksiyon, otomatik şanzıman ve motor yönetimi de aynı şekilde Audi sürüş seçimine entegre edilmiştir. Sürücüler, bu bileşenlerin birlikte nasıl çalıştığını belirlemek için beş Audi sürücü seçim profili arasından seçim yapabilir. Büyük tekerleklerin arkasına monte edilen – çapı 20 inç – güçlü frenlerdir.

 

audi-a5-sportback-2020-model-ozellikleri-fotograflari-3

Yüksek tork: Audi S5 TDI

 

700 Nm (516,3 lb-ft) tork ve 255 kW (347 hp) güç kapasitesi – güncellenmiş Audi S5 Sportback ve S5 Coupé’nin Avrupa pazarlarında kaputunun altında bir V6 dizel motoru var. 3.0 TDI, MHEV sistemi ve turboşarjı destekleyen elektrikle çalışan kompresör sayesinde, güçlü çekme gücü, ekili yumuşaklık ve uzun menzil sunar. Her iki S TDI modeli de 5 saniyenin altında 0-100 km / sa (62.1 mil / sa) hızlandı. Elektronik olarak sınırlandırılan 250 km / s’lik (155.3 mil / sa) en yüksek hız sadece bir formalitedir.

Sekiz ileri tiptronik ve kalıcı quattro dört tekerlekten çekiş S5 Sportback ve S5 Coupé’deki gücü aktarıyor. Gergin bir S spor süspansiyonu standarttır; amortisör kontrolü isteğe bağlıdır. İçeride ve dışarıda, bir dizi tasarım detayı, isteğe bağlı Audi sanal kokpitte dört yuvarlak egzoz egzoz borusundan S moduna kadar S TDI modellerinin benzersiz konumuna işaret ediyor.

Audi, Avrupa dışındaki pazarlarda 3.0 litrelik TFSI ile S5 Coupé ve S5 Sportback’i sunmaktadır. Turboşarjlı benzinli direkt enjeksiyonlu motor 260 kW (354 hp) çıkışa sahiptir ve 1.370 ila 4.500 rpm’de 500 Nm (368.8 lb-ft) ağır tork üretir. V6, S5 Coupé TFSI’yi 4,7 saniyede 0 ila 100 km / sa (62,1 mil) ve elektronik olarak yönetilen 250 km / sa (155,3 mil / sa) en yüksek hıza kadar itiyor. Standart sprint, S5 Sportback TFSI’de saniyenin onda birini daha uzun sürebilir.

Açık havada sürüş: Audi A5 Cabrio ve S5 Cabrio

Her üstü açık Audi gibi, A5 Cabriolet da klasik bir üst tablaya sahip. Akustik bir başlıktır ve 50 km / saate (31.1 mph) varan hızlarda 15 saniye içinde tam otomatik olarak açılır. Hedeflenen takviyeler oldukça katı bir gövde sağlar. Doldurma ile, dört koltuklu bagajın hacmi 370 litredir (13.1 cu-ft); bölünmüş arka koltuk sırtlıkları öne katlanabilir.

Özel üretim Audi A5 edition one

Güncellenmiş A5 ürün serisinin lansmanına özel bir baskı modeli eşlik edecek. Birinci baskı, en az 140 kW motorlara sahip tüm Sportback ve Coupé modelleri için geçerlidir. Spor süspansiyonu standart olarak geliyor. Dış tasarım S çizgisine dayanıyor ve A5 Coupe ile parlak siyah renkte tavan kubbe gibi göz alıcı siyah unsurlar içeriyor. Boya, kuantum grisi, Daytona grisi, inci efekti ve bölge yeşili, metaliktir. İç mekan için, müşteriler tasarım seçimi ve S line iç ambalajlar arasından seçim yapabilir. Özel ayrıntılar, her iki iç mekanı da zenginleştirir.

 

audi-a5-sportback-2020-model-ozellikleri-fotograflari-4

Avrupa’da Satış Fiyatları

Avrupa’da Audi A5 modelleri ve TDI motorlu ve sportif yeni görünüme sahip S5 modelleri Avrupa’da 2019 sonbaharından itibaren sipariş edilebilir. Modeller 2020’nin başından itibaren bayilerde olacak. Almanya’da 12 V’luk A5 Coupé 40 TFSI için temel fiyat MHEV ve 140 kW 42,900 Euro’dur. Müşteriler, 66.500 Euro’dan başlayan fiyatlarla S5 Coupé ve S5 Sportback’i sipariş edebilirler. Audi A5 Coupé’den birçok popüler donanım seçeneği, örneğin yaklaşık 7,700 avro değerinde 170 kW (231 hp) tiptronik olan A5 Coupé 45 TDI quattro standart olarak geliyor. Bunlar arasında öne ve arkada dinamik arka dönüş sinyallerine sahip Matrix LED farlar, gergin şekilde ayarlanmış süspansiyon ve sönümlü S spor süspansiyonu, 18 inç jantlar, Alcantara deri ve S kabartmalı güç ayarlı ön spor koltuklar ve sportif konturlu tamponlar var.





Audi Web Site        Mercedes Web Site        Bmw Web Site