Kampanyalar
Buradasınız: Anasayfa » Otomobil Teknolojileri » Fren Testi Nasıl Yapılır ?
Fren Testi Nasıl Yapılır ?

Fren Testi Nasıl Yapılır ?

FREN TESTÄ°

Fren testi aracın farklı hızlarda ve her türlü yol koşullarında güvenli bir şekilde frenlemenin gerçekleşip gerçekleşmediğinin tespiti için yapılan ölçümdür.
Frenleme performansını değerlendirmek için yapılan testler; farklı yük, farklı hız, farklı sıcaklık, farklı pedal kuvveti/fren basıncı uygulanarak dinamometre üzerinde gerçekleştirilir.

FREN TESTÄ° NASIL YAPILIR

Fren testi, fren test cihazı rampasında yapılır. Zemin üzerinde yer alan rulo disklerden oluşan bu sistemde, araç diskler üzerine yerleştirilerek, deneyimli ve uzman kişiler tarafından elektronik veriler elde edilerek yapılır ve sonuçlandırılır.
Balata ve disklerdeki arızalar, lastiklerin durumu, fren tutuşu, el freninin durumu, sağa sola sapma yüzdeleri gibi pek çok durumun kontrolü bu cihaz üzerinde yapılmaktadır.
Ölçümler dijital olarak yapılmakta ve müşteriye rapor olarak sunulmaktadır.

FREN TESTÄ°NDE NELER KONTROL EDÄ°LMELÄ°DÄ°R

Fren testinde ciddi bir ayrıntılı rapor hazırlanması gerekir. Fren testi sırasında; fren kuvveti ve dengesinin saptanması, pedal kuvveti ölçümü, dört tekerleğin maksimum fren kuvveti ölçümü, frenleme boyunca denge kontrolü, fren yapma şiddetine göre dört tekerleğin performansa katkısının ölçümü, arka fren kısıtlayıcı kontrolü, farklı frenleme şiddetlerinde ön ve arka fren performans yüzdelerinin hesaplanması, ABS öncesi fren kontrolü, hidrolik sıvısı kontrolü, fren diski kontrolü, balataların kontrolü ve ABS kontrolü dikkatle ve uzman kişiler tarafından bilgisayar desteğiyle yapılmalı ve raporlanmalıdır.

 

Oto Ekspertiz
Elektronİk Beyin Testi Nasıl Yapılır ?
Kaporta Boya Testi Nasıl Yapılır ?
Fren ve El Freni Testi Nasıl Yapılır ?
Süspansiyon Testi Nedir ?
Dinamometre (Dyno) Testi Nedir ?
Oto Ekspertiz Fiyatları





Audi Web Site        Mercedes Web Site        Bmw Web Site